Με όπλο την τεχνολογία η κυβέρνηση θέλει να βάλει «φρένο» στη σπατάλη και την διαφθορά

Must Read

Την τεχνολογία θέλει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ως όπλο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, με την ενεργοποίηση του νέου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικών Ελέγχων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Δείτε επίσης: Στα «κάγκελα» οι δήμαρχοι για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι των 62 Δημοσιονομικών Υπηρεσιών Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ), στις οποίες υπάγονται 500 ελεγκτές, θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και όχι χειρόγραφα και θα ελέγχονται όλοι οι φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης (Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις), πάνω από 1.700 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (Δήμοι, ΔΕΚΟ, Νοσοκομεία) και πάνω από 15.000 κληροδοτήματα.

Με το σύστημα αυτό εξασφαλίζεται ότι οι πόροι του κρατικού Προϋπολογισμού θα πηγαίνουν με τρόπο αδιάβλητο για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων σκοπών.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται καλύτερη εποπτεία των δημοσιονομικών ελέγχων σε Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, σε όλα τα στάδια υλοποίησης τους, καθώς και επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ γίνεται δυνατή η παρακολούθηση της προόδου των ελέγχων και η άμεση αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους.

Αποκλειστικό «δημιούργημα»

Η ΓΓΠΣΔΔ δημιούργησε το νέο πληροφοριακό σύστημα αποκλειστικά με δική της τεχνογνωσία και πόρους και βρίσκεται υπό την πλήρη λειτουργική της διαχείριση και ευθύνη, υιοθετώντας τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές, παρέχοντας, παράλληλα, τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής του με επιπρόσθετες λειτουργίες.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Ένα νέο πληροφοριακό σύστημα έρχεται να αναβαθμίσει το σύστημα δημοσιονομικών ελέγχων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και να κατοχυρώσει κανόνες απόλυτης διαφάνειας στη συνολική διαδικασία.

Το νέο αυτό πληροφοριακό σύστημα υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, θα βρίσκεται υπό την ευθύνη και λειτουργία της ΓΓΠΣΔΔ και έρχεται να κλείσει μια ανοικτή πληγή στην οργάνωση και λειτουργία του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα σε σχέση με τη διαχείριση των κονδυλίων και των πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού».

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Η ΓΓΠΣΔΔ δημιούργησε ένα κομβικής σημασίας πληροφοριακό σύστημα, με σημαντική πολυετή προσπάθεια των στελεχών της.

Το πληροφοριακό σύστημα δημοσιονομικών ελέγχων υποστηρίζει και ικανοποιεί χρόνια αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, με την οποία βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία για την ανάπτυξη ενός νέου τεχνολογικού εργαλείου που ενισχύει την εποπτεία των δαπανών του Κράτους και συμβάλλει στη προστασία και σωστή αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογούμενων. Το σύστημα θα αξιοποιηθεί για όλους τους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, περισσότερους από 1.700 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και πάνω από 15.000 κληροδοτήματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This