Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις για το ατύχημα με την καγκελόπορτα – «Δεν έπρεπε να ανοίξει» λέει ο αντιδήμαρχος Παιδείας

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 9χρονος μαθητής που τραυματίστηκε από την «κατάρρευση» της πόρτας

Must Read

Χειροπέδες στον εργολάβο και δύο εργάτες (πατέρας με τους δύο γιους του) που πραγματοποιούσαν εργασίες στην περίφραξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, πέρασαν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, πληροφορούμενοι το ατύχημα που συνέβη όταν μια καγκελόπορτα στην αυλή του σχολείου έπεσε και τραυμάτισε τρεις μαθητές.

Οι έρευνες για την «κατάρρευση» της καγκελόπορτας, η οποία είχε τοποθετηθεί από τους εργάτες χθες Δευτέρα, είναι σε εξέλιξη, με τις πληροφορίες του ethnos.gr να αναφέρουν πως το συνεργείο φέρεται να αφαίρεσε τις κορδέλες από αυτήν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του σχολείου είχαν πάρει στα χέρια τους τα κλειδιά της, κάτι που, λογικά, δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί προτού ολοκληρωθούν οι επισκευές.

Σύμφωνα με πηγές του σχολείου, το συνεργείο, το οποίο ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς, έφτασε στο σχολείο το πρωί της Παρασκευής, για να αλλάξει δύο πόρτες, μεταξύ των οποίων και την κεντρική. Περίπου στις 11:30 σήμερα το πρωί ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου ότι όλα ήταν εντάξει και ότι η νέα καγκελόπορτα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «σε 20 λεπτά». Για λόγους ασφαλείας, ο διευθυντής άφησε να περάσουν δύο ώρες, αλλά στις 13:15 που αποφάσισε να την ανοίξει για να περάσουν τα παιδιά, αυτή «κατέρρευσε», τραυματίζοντας τρία από αυτά, ευτυχώς ελαφρά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο εξώπορτες του σχολείου ήταν πολύ παλιές και ο διευθυντής πίεζε περισσότερο από δύο χρόνια για την αλλαγή τους. Τελικά, αυτή έλαβε χώρα σήμερα Τρίτη, με τα… γνωστά αποτελέσματα.

Εξαιτίας του ατυχήματος ο δήμος Κηφισιάς προχωράει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κηφισιάς να δηλώνει ότι «τοποθετήθηκε σε ώρα εκτός προσέλευσης και δεν έπρεπε να ανοίξει, ωστόσο άνοιξε». Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω καγκελόπορτα δεν βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του σχολείου, αλλά δεν υπήρχε σωστή συνεννόηση με τους αρμόδιους, προσθέτοντας πως αρμοδιότητα για τις εργασίες στα σχολεία έχει ο Δήμος και όχι η Περιφέρεια. Για το εν λόγω περιστατικό, πάντως, ενημερώθηκε αρμοδίως και το Υπουργείο Παιδείας.




Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς έχει ως εξής:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Εκτός κινδύνου ο 9χρονος που μεταφέρθηκε στο Παίδων

Ο 9χρονος μαθητής της Γ’ Δημοτικού που καταπλακώθηκε από την καγκελόπορτα και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και την σπονδυλική του στήλη και αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο Τετάρτη. Όχι, όμως προτού οι γιατροί ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.

Για πλήρη ανευθυνότητα κάνουν λόγο γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Κηφισιάς, όπου συνέβη το -παραλίγο μοιραίο- ατύχημα. «Το μεσημέρι, την ώρα που σχολούσαν, έπεσε η πόρτα. Εκείνη την ώρα δεν γινόντουσαν εργασίες και έπεσε η πόρτα. Αυτή ήταν πλήρης ανευθυνότητα. Σε αυτά τα πράγματα, ό,τι έχει να κάνει με σχολεία, είναι δολοφονικό αυτός που κάνει μια εργασία να μην μπορεί να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε πατέρας μαθητή.

«Έτρεξα εγώ και κάποια άλλη μαμά, σηκώσαμε την πόρτα. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του, πόναγε φυσικά. Η πόρτα ήταν τεράστια, δύο μέτρα σχεδόν, και πολύ βαριά. Καταλαβαίνετε τι επικράτησε. Κλαίγανε, τρομάξανε…», είπε στο STAR η μητέρα μιας μαθήτριας που προσπάθησε να σηκώσει την πόρτα, για να απεγκλωβίσει τον -τυχερό μέσα στην ατυχία του- μαθητή.

«Πριν από ένα μήνα στη σχολική επιτροπή εγκρίθηκε στο να αλλαχτεί η συγκεκριμένη καγκελόπορτα, η οποία αποτελούσε απειλή για τα παιδιά. Έχει ξαναπέσει, αλλάχτηκε σήμερα εν ώρα μαθήματος, δεν ξέρουμε με την άδεια ποιου…», τονίζει με τη σειρά του μέλος του ΔΣ ένωσης γονέων Κηφισιάς. Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με πολλά προβλήματα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This