Europa League: Αταλάντα-Λεβερκούζεν: Απόψε ο τελικός στο Δουβλίνο

Ιταλογερμανική μονομαχία στις 22.00

Must Read

Ώρα κούπας στην Ιρλανδία! Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της σεζόν 2023/24 διεξάγεται απόψε (22:00, Cosmote Sport 1) στο Aviva Stadium του Δουβλίνου, με την Αταλάντα να αντιμετωπίζει την Λεβερκούζεν και έπαθλο την κούπα του Europa League.

Οι μπεργκαμάσκι ψάχνουν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους, οι «ασπιρίνες» το δεύτερο και πρώτο μετά το 1988, προερχόμενες αμφότερες από σούπερ χρονιές!

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι κατάφερε να επιστρέψει στο Champions League, έχοντας καπαρώσει θέση στην πρώτη πεντάδα της Serie A και θέλει να πανηγυρίσει τίτλο, καθώς μία εβδομάδα πριν έχασε το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στη Γιουβέντους.

Η Μπάγερ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας της. Η αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο στην Bundesliga και μάλιστα αήττητη, ψάχνοντας το αήττητο τρεμπλ! Οι παίκτες της Λεβερκούζεν αρνούνται να χάσουν και μετρούν φέτος 51 ματς χωρίς ήττα, με τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν να ακολουθεί.

Για να φτάσουν μέχρι εδώ, οι Ιταλοί βγήκαν πρώτοι σε όμιλο με Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Στουρμ Γκρατς και Ράκοφ, αποκλείοντας στη συνέχεια κατά σειρά (ξανά την) Σπόρτινγκ, και τις Λίβερπουλ και Μαρσέιγ.

Οι Γερμανοί πέρασαν από Καραμπάγκ, Μόλντε και Χάκεν, πετώντας έπειτα εκτός θεσμού στα νοκ άουτ τους Αζέρους, την Γουέστ Χαμ και την Ρόμα.

Διαιτητής θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς, που είχε σφυρίξει και στον τελικό του Conference League του 2022 ανάμεσα σε Ρόμα και Φέγενορντ (νικητές οι Ιταλοί, τότε επί Μουρίνιο).

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αταλάντα: Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς, Ζαπακόστα, Πάσαλιτς, Έντερσον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Σκαμάκα, Κόπμαϊνερς.

Λεβερκούζεν: Κόβαρ, Ταπσόμπα, Τα, Χινκάπι, Στάνιτιτς, Παλάσιος, Τζάκα, Γκριμάλντο, Αντλί, Φρίμπονγκ, Μπόνιφας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This