Έρχεται ο Εμίρης του Κατάρ: Συνάντηση με τον Μητσοτάκη και συζητήσεις για… επενδύσεις

Τι θα ζητήσει ο Αλ Θάνι για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα;

Must Read

Στην Αθήνα φτάνει το πρωί της Τετάρτης ο Εμίρης του Κατάρ, Σεϊχης Tαμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί τέλος Φεβρουαρίου η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ντόχα.

Σε εκείνη τη συνάντηση το Κατάρ είχε εκφράσει τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε επενδυτικό πεδίο.

Στις 11:30 ο Εμίρης του Κατάρ θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ θα τον συνοδεύουν ο επικεφαλής του γραφείου του και οι υπουργοί Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο Διευθυντής Σπουδών και Έρευνας και ο διευθύνον σύμβουλος της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης, Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Άμυνας Ν.Δένδιας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις, ειδικά για τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και οι σχέσεις Ε.Ε-Κατάρ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This