Το ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού εξασφαλίζει καλή πορεία τη νέα χρονιά και πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη από τη μεθεπόμενη!

Διαβάστε τον ευρωπαϊκό χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου

Must Read

Διπλό το καλό, για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο από την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο ίδιος ο σύλλογος εξασφαλίζει την πρόκρισή του στη League Phase του νέου Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγει τις παγίδες των προκριματικών, ξεκινά τους αγώνες του τον Σεπτέμβριο και τους ολοκληρώνει, στη χειρότερη περίπτωση, τέλος Ιανουαρίου.

Στις 30 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση για το «μΊνι πρωτάθλημα» των οκτώ αγωνιστικών. Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι: 25,26/9, 3/10, 24/10, 7/11. 28/11, 12/12, 23/1, 30/1/

Όμως και το ελληνικό ποδόσφαιρο βγαίνει κερδισμένο σε… δεύτερο χρόνο. Οι βαθμοί της κατάκτησης του Κόνφερενς Λιγκ έδωσε στην Ελλάδα τους βαθμούς που χρειαζόταν στην ευρωπαϊκή βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ να επιστρέψει στην 15η θέση και από την μεθεπόμενη περίοδο (2025-26) να εκπροσωπηθεί με πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές  διοργανώσεις αντί των τεσσάρων που θα έχει την επόμενη.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής και ο 2ος του νέου πρωταθλήματος συμμετέχουν στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από διαφορετικά… μονοπάτια (πρωταθλητών και μη πρωταθλητών), η Κυπελλούχος ομάδα συμμετέχει στον γ΄προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο 3ος και ο 4ος δηλώνουν «παρών» στον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This