Eurostat: Καταρρίπτει το ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν πολύ – Ποιο το κόστος εργασίας;

Eνώ την ίδια ώρα έχουν μικρές αμοιβές

Must Read

«Πρωταθλητές» σε ώρες εργασίας οι Έλληνες σύμφωνα με τη Eurostat ενώ την ίδια ώρα έχουν μικρές αμοιβές. Ειδικότερα, στη χώρα μας το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται στο 11,6%, ενώ ακολουθούν η Κύπρος με 10,4% και η Γαλλία με 10,1%, ενώ το το μέσο ποσοστό βρίσκεται στο 7,1%.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 11,6% των Ελλήνων εργάζονταν 49 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα στη βασική τους δουλειά, με το εν λόγω ποσοστό πάντως να είναι μειωμένο σε σχέση με το 2021 (14,3%) και το 2022 (12,6%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά υπερεργασίας έχουν η Βουλγαρία (0,4%) και η Λιθουανία και Λετονία (1,1%).

Το ποσοστό υπερεργασίας οφειλόταν κυρίως στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ ήταν πολύ χαμηλότερο για τους μισθωτούς, μόλις 3,5%. Συγκεκριμένα, το 38,9% των αυτοαπασχολούμενων με μισθωτούς εργάζονταν 49 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα, όπως και το 29,3% των αυτοαπασχολούμενων χωρίς μισθωτούς.

Αντίστοιχα, το ποσοστό υπερεργασίας ήταν πολύ υψηλότερο στην ΕΕ μεταξύ των αυτοαπασχολούμενων συνολικά (29,3%) σε σχέση με αυτό των μισθωτών (3,6%).

«Φτηνή» η εργασία στην Ελλάδα

Στις τελευταίες θέσεις της Ευρπαϊκής Ένωσης βρίσκεται για ακόμη μία φορά η Ελλάδα αναφορικά με το κόστος εργασίας. Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα με ωριαίο κόστος εργασίας στα 15,7 ευρώ κατατάσσεται στην 23η στην θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, πολύ πιο κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο που διαμορφώνεται στα 24 ευρώ.

Η Ελλάδα με βάση το ωριαίο κόστος εργασίας κατατάσσεται στη ζώνη των χωρών της Ευρώπης με τιμές μεταξύ 15 και 20 ευρώ.

Στην πρώτη και πιο «ακριβή» ζώνη χωρών με ωριαίο εργασιακό κόστος πάνω από τα 45 ευρώ βρίσκονται το Λουξεμβούργο (53,9 ευρώ), η Νορβηγία (51,9 ευρώ), και το Βέλγιο (47,1 ευρώ).

Στην κατώτερη ζώνη χωρών με κόστος κάτω από 15 ευρώ, εντοπίζονται η Βουλγαρία(9,3 ευρώ), η Ρουμανία (11 ευρώ), η Ουγγαρία (12,8 ευρώ), η Κροατία (14,4 ευρώ) και Πολωνία (14,5 ευρώ).

Εντός της ζώνης του ευρώ, το ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε σε όλες τις χώρες. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Κροατία (+14,2%), στη Λιθουανία(+12,4%) και στην Εσθονία (+11,7%).

Διαβάστε ακόμα: EUROSTAT: Μάστιγα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση σε ακρίβεια στην ΕΕ

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This