Προσπάθεια ανατροπής Νετανιάχου: Ο Μπένι Γκαντζ ζητά διάλυση της Κνεσέτ και εκλογές

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είναι εκλεκτός των Ηνωμένων Πολιτειών

Must Read

«Μπουρλότο» στο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ και διαδικασία ανατροπής του Μπένιαμιν Νετανιάχου από τον Μπένι Γκαντζ. Την Πέμπτη κατέθεσε πρόταση νόμου για την διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες. Ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος είχε στείλει πρόσφατα τελεσίγραφο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, προκειμένου να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» στη Λωρίδα της Γάζας έως 8 Ιουνίου. Απείλησε, μάλιστα ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το κόμμα Εθνικής Ενότητας «υπέβαλε πρόταση νόμου για τη διάλυση της 25ης Κνεσέτ (…) Αυτό είναι η συνέχεια του αιτήματος του ηγέτη του κόμματος Μπένι Γκαντζ να προχωρήσουμε σε μια ευρεία συμφωνία εν όψει της διεξαγωγής εκλογών πριν από τον Οκτώβριο, έναν χρόνο μετά την σφαγή».

Το Λικούντ απάντησε στην κίνηση του Γκαντζ με ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι το Ισραήλ χρειάζεται ενότητα και η διάλυση της κυβέρνησης θα πλήξει την πολεμική προσπάθεια.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και εκλεκτός των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Νετανιάχου μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Το κόμμα Εθνικής Ενότητας από μόνο του δεν διαθέτει αρκετές ψήφους για να ρίξει την κυβέρνηση.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This