«Πονοκέφαλος» η ακρίβεια – Τελευταία ημέρα για το καρτελάκι «μόνιμης μείωσης τιμής» – Νέες αυξήσεις σε προϊόντα

Must Read

Το μέτρο της «Μόνιμης Μείωσης Τιμών» στα σούπερ μάρκετ, λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου και δεν αναμένεται να επεκταθεί. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβριο. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη λήξη του μέτρου, και τον κίνδυνο νέων ανατιμήσεων να είναι ορατός, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης επεξεργάζεται νέα μέτρα και τροποποιήσεις στα υπάρχοντα.




 

Ο κίνδυνος για νέες εκρηκτικές αυξήσεις μετά την κατάργηση ακόμα και του μέτρου – «ασπιρίνη», αφορά σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και απορρυπαντικά.




 

Η μείωση, όπως ήταν γνωστό από την αρχή δεν ήταν «μόνιμη» και έτσι από το Σάββατο 1η Ιουνίου σούπερ μάρκετ και εταιρείες έχουν το ελεύθερο να προχωρήσουν σε αυξήσεις ακόμα και πάνω από το 5%.

 

Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν εκφράζει ανησυχία για μαζικές ανατιμήσεις μετά τη λήξη του μέτρου «Μόνιμη Μείωση Τιμών», καθώς εκτιμά ότι οι προμηθευτές δεν θα επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την απαγόρευση προσφορών και προωθητικών ενεργειών για τρεις μήνες.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, είχε ανακοινώσει μια σημαντική εξέλιξη, αναφέροντας την επικείμενη αναπροσαρμογή των τιμών σε 4.000 προϊόντα που είχαν ενταχθεί στο μέτρο της μόνιμης μείωσης τιμής.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This