Επιστροφή Κυριάκου στο… 2015

Στρέφει την πολιτική αντιπαράθεση στο παρελθόν, παριστάνοντας τον εαυτό του ως το... μικρότερο κακό, ξεχνώντας ότι και ο ίδιος θήτευσε υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά

Must Read

Με τα δημοσκοπικά ποσοστά να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία καθηλωμένη σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 30%, κάνοντας το περσινό 41% των εθνικών εκλογών να μοιάζει με άπιαστο όνειρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφει την πολιτική αντιπαράθεση στην εποχή του 2015.

Θυμίζοντας τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών του αντιπάλων, ο πρωθυπουργός παριστάνει τόσο πως ο ίδιος όσο και το κόμμα του ήρθαν στην Ελλάδα από… παρθενογένεση, και επιχειρεί ακόμα μία φορά να κερδίσει μια εκλογική διαδικασία, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως το… μικρότερο κακό όχι μόνο στη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, που ασφυκτιά, αλλά και συνολικά στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό που πραγματικά έχει ενδιαφέρον είναι πως ο ίδιος συνεχίζει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον μέγα τεχνοκράτη, όταν τα οικονομικά χρέη του κόμματός του (επί θητείας του) έχουν διογκωθεί αλλά και όταν οι απευθείας αναθέσεις έγιναν κανόνας της διακυβέρνησής του. Και χθες στις παρεμβάσεις του (συνέντευξη στα παραπολιτικά και στην περιοδεία στην Αχαΐα) πήγε πίσω στο 2010 και στο 2015, όπως έκανε και στη συνέντευξή στο Star την Τρίτη, που είχε πει ότι «δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την οργή της κοινωνίας, ήρθαν στα πράγματα, έταξαν “μαγικές” λύσεις με χρήματα που δεν υπήρχαν, για να φτάσουμε στα όρια της χρεοκοπίας».

O ίδιος υποστήριξε ότι «η χώρα χρεοκόπησε με τις πολιτικές που υποστηρίζει ο Κασσελάκης». Μόνο που ο πρωθυπουργός ξεχνάει σκοπίμως πότε χρεοκόπησε η χώρα, ενώ ξεχνάει ότι και ο ίδιος έχει μνημονιακό παρελθόν, καθώς ήταν υπουργός της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά που εφάρμοσε Μνημόνιο.

Από την Αχαΐα, όπου βρέθηκε χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους οπαδούς του να βάψουν την Αχαΐα γαλάζια, τονίζοντας ότι «στις 9 Ιουνίου θα στείλουμε ένα μήνυμα, ότι η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων».

Στην ομιλία του, μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην εποχή των Μνημονίων, καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση πως τάζει «λεφτόδεντρα». «Εμείς δεσμευτήκαμε για κάτι – δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα σε μια εποχή άκρατων ελλειμμάτων, λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, “λεφτόδεντρων”. Αυτά δεν θα ξανασυμβούν. Και ξέρουμε ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι. Αλλά προτιμούμε την αλήθεια και τι μπορούμε να κάνουμε, παρά να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα, όπως κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σκεφτείτε μόνο την επιτυχία του Ταμείου Ανάκαμψης, φέραμε πίσω 36 δισ. ευρώ σε παραγωγικές επενδύσεις, σε παρεμβάσεις στην Υγεία, στην παιδεία, την ασφάλεια. Απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε, αν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά. Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς την Ηλεία, κάνοντας μια στάση στον δρόμο που ενώνει τον Πύργο με την Πάτρα. «Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη φορά» ανέφερε ο πρωθυπουργός προτού φτάσει στον Πύργο, όπου περπάτησε σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This