Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Η Φωνή Λογικής θα ακουστεί στις Βρυξέλλες με δύο ευρωβουλευτές»

Η πρώτη πρόεδρος συντηρητικού κόμματος στην Ελλάδα σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου!

Must Read

Αυτοπροσδιορίζεται ως η πρώτη πρόεδρος συντηρητικού κόμματος στην Ελλάδα, και ο πήχης που έχει βάλει για το κόμμα της στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι τρομακτικά ψηλά. Αυτή είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, που υποστηρίζει σθεναρά, μιλώντας σήμερα στην «Espresso», ότι όχι μόνο θα εκλεγεί η ίδια, αλλά θα βγάλει και δεύτερο ευρωβουλευτή.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Η δυναμική και υπερδραστήρια Αφροδίτη Λατινοπούλου επιθυμεί να πάει στην Ευρωβουλή για «να βάλει ΣΤΟΠ στη λαθρομετανάστευση, στη λαίλαπα της woke ατζέντας και στον άκρατο δικαιωματισμό», όπως ξεκάθαρα δηλώνει στη διάρκεια της συνέντευξής μας, δίνοντας υπόσχεση στους πολίτες που θα την ψηφίσουν ότι δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα. «Εγώ ήμουν πρωταθλήτρια στο τένις. Οχι στις κωλοτούμπες, όπως ο Αδωνις» λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου, αποκαλύπτοντας συγχρόνως ότι η Φωνή Λογικής ανήκει ήδη, στην ομάδα των Συντηρητικών της Μελόνι, με την οποία έχουν έρθει σε επαφή. Τα εθνικά θέματα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Αφροδίτης Λατινοπούλου και πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται σε λάθος δρόμο ως προς αυτά. «Η κυβέρνηση κοιμάται ύπνο βαθύ στα εθνικά θέματα και στις διεκδικήσεις μας… Εχουμε καταντήσει οι επίσημοι καρπαζοεισπράκτορες των γειτόνων μας» λέει.

Στιγμιότυπα από την περιοδεία στον Εβρο απ’ όπου και κατάγεται η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, με την Αφροδίτη Λατινοπούλου να επισκέπτεται μεταξύ άλλων το Μνημείο Τιμής και Μνήμης των Θρακών Προσφύγων, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των προγόνων της, καθώς επίσης το παλιό και το νέο ΚΥΤ Φυλακίου

Η Αφροδίτη, που πρώτη έβαλε στον δημόσιο διάλογο το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», το οποίο σήμερα διεκδικούν αρκετοί, είναι μια γυναίκα που, ενώ έχει δεχθεί μπούλινγκ και βιαιοπραγίες, εντούτοις δεν την αγγίζει τίποτε και δεν φοβάται. Θα ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη και είναι σίγουρη ότι ο στόχος της θα επιτευχθεί, καθώς βλέπει τους πολίτες να συνωστίζονται για να την ακούσουν στις περιοδείες της.

Πώς νιώθεις που οι δημοσκοπήσεις ανεβάζουν τα ποσοστά της Φωνής Λογικής αισθητά; Εχεις βάλει προσωπικό πήχη;

Οπως θα ένιωθε κάθε πολιτικός αρχηγός που δημοσκοπικά φαίνεται πως πετυχαίνει τους στόχους του. Ομως, δεν ξεχνώ πως η μόνη αληθινή δημοσκόπηση θα είναι η 9η Ιουνίου. Γι’ αυτό, παρά τη χαρά, δεν εφησυχάζουμε ούτε δευτερόλεπτο. Προσωπικό πήχη έχω, αλλά τον κρατάω μόνο για μένα, γιατί, πιστέψτε με, παραείναι ψηλός.

Είσαι έτοιμη για την ευθύνη που αναλαμβάνει κανείς όταν οι πολίτες τον επιλέγουν και τον εμπιστεύονται;

Εδώ η απάντησή μου θα είναι μονολεκτική. «Σαφώς» είμαι όχι μόνο έτοιμη, αλλά πανέτοιμη θα έλεγα. «Αν έχεις τον παραμικρό ενδοιασμό ή αμφιβολία, τότε να μην κάνεις καθόλου κανένα βήμα» μου έλεγε η σοφή γιαγιά μου. Το αυτό, λοιπόν, ισχύει και για την πολιτική.

Εάν εκλεγούν ευρωβουλευτές σου στην Ευρωβουλή -φυσικά πρώτη εσύ-, ποια είναι τα θέματα που θα τεθούν σε προτεραιότητα; Πώς θα ξεκινήσεις;

Οχι «εάν», παρακαλώ! Θα εκλέξουμε σίγουρα έναν (ελπίζω να βγω πρώτη στη σταυροδοσία, γιατί φέτος και ο επικεφαλής χρειάζεται σταυρό), μπορεί όμως να εκλέξουμε και δεύτερο. Θα ξεκινήσω διατρανώνοντας πως είναι καιρός να σταματήσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλα τα κακώς κείμενα της Ε.Ε. Θα βάλουμε ΣΤΟΠ στη λαθρομετανάστευση, στη λαίλαπα της woke ατζέντας, θα πολεμήσουμε τον άκρατο και άκριτο δικαιωματισμό, και πάνω απ’ όλα θα φωνάξουμε πως η Ελλάδα είναι εδώ και τα σύνορά της είναι σύνορα της Ευρώπης, κάτι που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι ευρωβουλευτές μας δείχνουν να το έχουνε ξεχάσει.

Σε ποια πολιτική ομάδα της Ε.Ε. θα ανήκει το κόμμα σου, εάν εκλέξει ευρωβουλευτές;

Μόνο μία ομάδα υπάρχει για τη Φωνή Λογικής στην Ευρώπη, η ομάδα των Συντηρητικών της Μελόνι. Υπάρχει μεγάλη ταύτιση απόψεων και ήδη έχουμε τις πρώτες επαφές με την ομάδα της.

Υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών; Υπέρ ή κατά της ευρωπαϊκής σύνθεσης, όπως είναι τώρα; Να μπουν τα Σκόπια και η Αλβανία στην Ε.Ε.;

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια τραγική συμφωνία, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, δυστυχώς. Κάποιοι αποφάσισαν σε μια νύχτα να χαρίσουν εθνότητα και γλώσσα στη Βαρδαρία των Σκοπίων. Δεν γίνεται να είσαι ή να λέγεσαι Ελληνας πατριώτης και να υπερασπίζεσαι αυτό το έκτρωμα. Πόσο μάλλον εγώ, που είμαι περήφανη Μακεδόνισσα. Τα Σκόπια δεν θα έπρεπε να είχαν μπει στο ΝΑΤΟ, όχι στην Ε.Ε. – δεν το συζητάμε καν αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία του Ράμα, που ακόμα φυλακή έχει τον έρμο τον Μπελέρη και έχει το θράσος να κάνει στη χώρα μας προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ομως, τόσο τα Σκόπια και η Τουρκία όσο και η Αλβανία δυστυχώς βρίσκουν και τα κάνουν… Εχουμε μια κυβέρνηση που κοιμάται… ύπνο βαθύ στα εθνικά θέματα και στις διεκδικήσεις μας. Δήθεν, τάχα μου, για να μη χαλάσει το «καλό κλίμα», πάει από τη μια υποχώρηση στην άλλη. Εχουμε καταντήσει οι επίσημοι καρπαζοεισπράκτορες των γειτόνων μας. Και είναι κρίμα και άδικο για τους περήφανους Ελληνες πολίτες.

Τι σου έλεγε ο κόσμος στις περιοδείες; Τι σου ζητούσε;

Καταρχάς, να πω πως είμαι συγκλονισμένη από την απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου, όπου και αν πήγα. Από τη Σπάρτη και τη Μάνη έως την Κρήτη, την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη γινόταν κυριολεκτικά χαμός! Αυτό που ζητούσαν όλοι, μα όλοι, ήταν ένα πράγμα: «Μη μας προδώσεις κι εσύ». Και τους απαντούσα πως δεν υπάρχει περίπτωση – άλλωστε, πρωταθλήτρια στο τένις ήμουν, όχι στις κωλοτούμπες, όπως ο Αδωνις.

Γιατί η Φωνή Λογικής εκπροσωπεί καλύτερα το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» από τη ΝΙΚΗ, λόγου χάρη, ή την Ελληνική Λύση; Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον μιλάει για το τρίπτυχο.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το θέμα καταρχάς δεν είναι μόνο τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει. Δεύτερον, το πότε άρχισε να το λέει. Προσωπικά, από το 2018 έβαλα το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» στο προσωπικό μου σάιτ και αρκετοί θορυβήθηκαν τότε. Βέβαια, τότε δεν ήταν της μόδας, όπως σήμερα, και ελάχιστοι τολμάγαμε να το αναφέρουμε. Βλέπετε, τότε οι πολιτικοί φοβούνταν μην τους κολλήσουν τη ρετσινιά του ακροδεξιού. Ομως, προσωπικά, εμένα οι ταμπέλες, ειδικά τέτοιου είδους, δεν με αγγίζουν. Τώρα που (επιτρέψτε μου τη φράση) «έγινε η θάλασσα γιαούρτι», τώρα το θυμούνται, όψιμα βέβαια, όλοι, ακόμα και πολιτικοί της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί ψήφισαν την υιοθεσία από τους ομοφυλόφιλους. Αλήθεια, έτσι εννοούν την οικογένεια; Για μένα η οικογένεια είναι άνδρας – γυναίκα – παιδιά. Ολα τα άλλα είναι κάτι άλλο, αλλά οικογένεια δεν είναι.

Τι βλέπεις για τον Στέφανο Κασσελάκη; Πώς τον κρίνεις;

Είναι σαφές πως κάνει γκελ σε μερίδα κόσμου το απολιτίκ που εκφράζει μέσα από τον λόγο του. Δεν έχω καταλάβει αν είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Προς το παρόν κερδίζει ως κάτι φρέσκο στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μέχρι πού θα φτάσει δεν ξέρω, αλλά προσωπικά νομίζω πως έχει φτάσει το πολιτικό ταβάνι του. Θα δούμε και το πρώτο δυνατό crash test τον Ιούνιο.

Μπορεί οι ψηφοφόροι σου να είναι περισσότεροι άνδρες, λόγω του ότι βλέπουν μπροστά τους ως αρχηγό κόμματος μια ωραία γυναίκα;

Παλιότερα νομίζω πως αυτό είχε μια βάση. Δηλαδή, πως οι άνδρες δείχνανε πιο καλή ανταπόκριση στον λόγο μου. Ομως, το τελευταίο ειδικά εξάμηνο, όταν επιτέλους μου δόθηκε βήμα στα μεγάλα ΜΜΕ, εκεί θα έλεγα πως με ανακάλυψαν οι γυναίκες, ειδικά οι νεότερες μανούλες, και εκτίμησαν πολύ τον αγώνα που δίνω κατά της ισοπεδωτικής woke ατζέντας των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωματιστών, και πλέον είναι και πολύ περισσότερες στο πλευρό μου, στηρίζουν ενεργά τον αγώνα μας και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Για το δεύτερο σκέλος είμαι σίγουρη πως το ότι με βλέπουν ως «ωραία γυναίκα» φορέθηκε τον πρώτο χρόνο ίσως – τώρα σίγουρα με βλέπουν ως αυτό που είμαι: ως την πρώτη πρόεδρο συντηρητικού κόμματος στην Ελλάδα.

Εχεις δεχθεί ποτέ μπούλινγκ για το γεγονός ότι είσαι γυναίκα και νεαρή ηγέτιδα κόμματος; Οι γυναίκες στην πολιτική χάνουν λιγάκι τη θηλυκή πλευρά τους;

Εχω δεχτεί κανονικές απειλές για τη ζωή μου, έχω υποστεί βιαιοπραγίες, καταστροφή του αμαξιού μου (δύο φορές), απόπειρα εισβολής στο σπίτι μου, γκαζάκια έξω από την πολυκατοικία μου, οπότε το μπούλινγκ πραγματικά δεν με αγγίζει. Σίγουρα κάποιοι και κάποιες με υποτιμούν, αλλά δεν τους δίνω καμία, μα καμία σημασία. Οχι, δεν νομίζω πως χάνεται κάποια θηλυκότητα εφόσον κανείς τη διαθέτει – το αντίθετο θα έλεγα μάλλον. Επειδή η πολιτική είναι και μια τέχνη συνεχούς διαπραγμάτευσης, η γυναικεία φύση μάλλον μας βοηθάει πολύ.

Σε ποια social media σε βρίσκουν οι πολίτες;

Instagram: a.Latinopoulou
Fb: Αφροδίτη Λατινοπούλου
ΤikΤok: Latinopoulou
Και για τη Φωνή Λογικής: fonilogikis.gr.
Facebook: Φωνή Λογικής – Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This