Τουρισμός: Στην κορυφή των προτιμήσεων Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησος – Σε χαμηλά επίπεδα οι Κυκλάδες

Must Read

Στην κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά η Κρήτη, με τα μηνύματα από τους πρώτους μήνες του έτους να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Δωδεκάνησα, Ιόνιο και Πελοπόννησος είναι ορισμένες από τις περιοχές που κυριαρχούν μέχρι στιγμής στην τουριστική αγορά και τις αεροπορικές αφίξεις για την τρέχουσα περίοδο, ενώ η Κρήτη κινείται σε…εντατικούς ρυθμούς, καθώς δέχεται ήδη τα πρώτα κύματα επισκεπτών, με τους πιο γνωστούς προορισμούς να «βουλιάζουν». Αντίθετα αρνητικό πρόσημο έχουν οι Κυκλάδες, που και πέρυσι ήταν ο αδύναμος κρίκος της ελληνικού τουρισμού, αφού κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2022.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων από την πλευρά του ΙΝΣΕΤΕ που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, καταγράφηκαν 3,1 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου – Απριλίου 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,3% ή κατά 335 χιλ. αφίξεις. Ο Απρίλιος ξεκίνησε με πιο ήπια αύξηση με άνοδο 6% ή 83 χιλ. με τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 1,5 εκατομμύριο. Αύξηση κατέγραψαν οι επιμέρους γεωγραφικές ενότητες την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2024 με εξαίρεση τις Κυκλάδες.

Ειδικότερα:

  • στην γεωγραφική ενότητα της Κρήτης, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 312 χιλ. καταγράφοντας αύξηση κατά 8 χιλ. ή 2,8%.
  • Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα αεροδρόμια των Δωδεκανήσων ανήλθαν σε 208 χιλ. σημειώνοντας αύξηση 21 χιλ. ή 11,3%.
  • Στην γεωγραφική ενότητα των Ιόνιων Νήσων καταγράφηκε αύξηση κατά 10 χιλ. ή 10,4% ενώ καταγράφηκαν 111 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις.
  • Στην γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 9 χιλ. καταγράφοντας αύξηση κατά 1 χιλ. ή 14,8%. Στις Κυκλάδες σημειώθηκαν 45 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας μείωση 4 χιλ. ή 8,7%.

Οδικές Αφίξεις

Για την ίδια εξεταζόμενη περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 καταγράφηκαν 1,8 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 1,7 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου- Απριλίου 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,1% ή 85 χιλ. οδικές αφίξεις.

Τον Απρίλιο σημειώθηκε για πρώτη φορά το 2024 μείωση κατά 48 χιλ. ή 8,5% ενώ σημειώθηκαν 516 χιλ. αφίξεις.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024:

  • οι αφίξεις από την Βόρεια Μακεδονία σημείωσαν μείωση κατά 32 χιλ. ή 6,4% με τις οδικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 468 χιλ. και
  • από την Αλβανία μείωση 38 χιλ. ή 8,1% καθώς οι οδικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 437 χιλ.
  • Αντίθετα, η αύξηση από την Βουλγαρία ανέρχεται σε 51 χιλ. ή 10,6% με 532 χιλ. αφίξεις και
  • από την Τουρκία σε 104 χιλ. ή 49% με τις οδικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 317 χιλιάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This