Το έγκλημα στα Τέμπη στοιχειώνει το Μαξίμου

Must Read

Η σιδηροδρομική τραγωδία εξακολουθεί να στοιχειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του πρωθυπουργού και των συν αυτώ να αλλάξουν την ατζέντα και να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ωστόσο δεν σταματούν, στριμώχνοντας στη γωνία την κυβέρνηση. Νέα στοιχεία από την Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών αποδεικνύουν πως μόλις λίγες ώρες μετά την τραγωδία άρχισε το «μπάζωμα», καθώς καθίσταται απολύτως σαφές πως οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά, ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, όταν δεν είχαν εντοπιστεί οι σοροί όλων των θυμάτων του δυστυχήματος.

Τα νέα στοιχεία της Επιτροπής επιβεβαιώνουν ότι η διερεύνηση του δυστυχήματος υπονομεύτηκε ήδη από τις πρώτες ώρες, καθώς είναι γνωστό πως η αλλοίωση του εδάφους κατέστρεψε αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την πιθανότητα να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία παρανόμως εύφλεκτα υλικά που οδήγησαν στην έκρηξη μετά τη σύγκρουση.

Τραγική αποκάλυψη

Ακόμη μια αποκάλυψη που σοκάρει έρχεται να προστεθεί στα παραπάνω στοιχεία, καθώς βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν μπάζα και συντρίμμια. «Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι και στο δεύτερο οικόπεδο βρέθηκε τελικά -ταυτοποιήθηκε από έναν ενήλικα επιβάτη που απεβίωσε- οστό. Καταλαβαίνετε τώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε ήδη να υπάρξει ένας δικαστής να τους φωνάξει» δήλωσε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος.

Σύμφωνα με τους συγγενείς, ο εντοπισμός τμήματος οστού επιβάτη θύματος δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα, καθώς καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό ότι τα υλικά που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν από τη διαμόρφωση χώρου σε διπλανό αγρό, προκειμένου να μπορέσουν να επιχειρήσουν τα συνεργεία, και δεν προήλθαν από τον τόπο της τραγωδίας. Την ίδια στιγμή που τα νέα στοιχεία σοκάρουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν απολογείται αλλά επιτίθεται στους συγγενείς.

Πρόκληση

Από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός ήρθε σε ευθεία ρήξη με συγγενείς θυμάτων, απαντώντας αλαζονικά για τις ευθύνες της Δικαιοσύνης όσον αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία. Η νεαρή, ωστόσο, με την οποία ήρθε σε ρήξη αποδείχθηκε πως ήταν αδερφή δύο νεκρών, έφεραν αντιδράσεις και αιχμηρά σχόλια.

Φαίνεται πως δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων ούτε μετά και την ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έστειλε η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 19χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη. Ζητώντας απαντήσεις για τις εργασίες που άρχισαν στο σημείο όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες, η Μαρία Καρυστιανού αιτείται από τον πρωθυπουργό εάν δεν απαντήσει να παραιτηθεί και να θέσει τον εαυτό του ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, ενώ καλεί και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί με ουσιαστικό τρόπο.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This