Μαγνησία: Νεκρή 91χρονη με γαστρεντερίτιδα – Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα

Κλειστά τα σχολεία που πηγαίνουν μικροί μαθητές μέχρι νεωτέρας - Δεν έχει σχέση με την κακοκαιρία Daniel

Must Read

Σοκ έχει προκαλέσει στην Μαγνησία ο θάνατος μιας 91χρονης η οποία εισήχθη χθες στο νοσοκομείο του Βόλου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και σηπτικό σοκ.

Η ηλικιωμένη ήταν από την περιοχή του Αλμυρού. Σύμφωνα με την ενημέρωση του νοσοκομείου εισήχθη χθες το απόγευμα στις 18.30 και άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα σήμερα.

Η περίπτωσή της δεν έχει συνδεθεί ακόμα με τα δεκάδες κρούσματα της νόσου που προέκυψαν σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο τα τελευταία 24ωρα.

Η νεότερη ενημέρωση του νοσοκομείου

«Από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό»

Εισαγγελική παρέμβαση και κλειστά σχολεία

Στο μεταξύ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς για την υπόθεση υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή έκλεισε μέχρι νεωτέρας δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, o δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα. 

Στο μεταξύ στους πολίτες άρχισαν να μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά για κατανάλωση. 




Σε εξέλιξη η έρευνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί οι επιπλέον δειγματοληψίες που πραγματοποιούν στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Μαγνησία από τις τρεις γεωτρήσεις που καταλήγουν σε δεξαμενή ύδρευσης, ώστε να διαπιστωθεί σε ποια από αυτές παρουσιάζεται πρόβλημα και μολύνθηκε το νερό που «έδωσε» τα 100 τουλάχιστον κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τα κρούσματα εντοπίζονται σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Επτά παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και ένας ηλικιωμένος σε ΜΕΘ αλλά για διαφορετικό πρόβλημα υγείας.

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις πρώτες δειγματοληψίες.

Δείτε βίντεο:




Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Υγιεινής στο τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είπε στο Ράδιο ΈΝΑ πως θα γίνει πλήρης διερεύνηση σχετικά με το τι έχει συμβεί, θα υπάρχει καθημερινός έλεγχος του δικτύου μέχρι να αποκατασταθεί το πόσιμο νερό ενώ θα ληφθούν μέτρα όπως καθαρισμός δεξαμενών, ξέπλυμα του δικτύου και χλωρίωση του νερού, σε συνεργασία με τον Δήμο.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν η μπόρα που έπεσε πριν μια εβδομάδα «ευθύνεται» για την κατάσταση του νερού. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απέκλεισε το γεγονός ότι οι πλημμύρες στην περιοχή της Κάρλας ευθύνονται για τα κρούσματα, σημειώνοντας πως προσθέτοντας πως αυτό οφείλεται σε άλλα ανθεκτικά παθογόνα τα οποία αναζητούνται.
Οι κάτοικοι των περιοχών πρέπει να μην χρησιμοποιούν το νερό για κατανάλωση, μπάνιο, πλύσιμο των δοντιών παρά μόνο για την τουαλέτα. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί πρέπε να βράζεται στους 100 βαθμούς για τρία λεπτά. Ακόμη, ανέφερε ότι πιο ευάλωτοι είναι τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι




 

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μολυσμένο νερό που προκάλεσε τα κρούσματα σχετίζονται με εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, περίπου 8 μήνες μετά τις καταστροφές από το πέρασμα του «Daniel» στη Μαγνησία.

«Έγιναν κάποιες εργασίες από τον δήμο στα όμβρια και πιθανότατα μπήκε νερό από εκεί που δεν πρέπει μέσα στο δίκτυο της ύδρευσης. Υπάρχουν θέματα σαλμονέλας, έχουν σφραγιστεί όλες οι περιοχές οι ενδεχόμενες που θα μπορούσαν να πιούν άνθρωποι από την πηγή ή από το σημείο που είναι το επίδικο, δεν πίνουν νερό σε πολλές περιοχές του δήμου», αναφέρει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Άλλο ένα έγκλημα διαρκείας από το Συνδικάτο Εγκλήματος ‘Νέα Δημοκρατία’, που έχει στο ενεργητικό της

    – μαζική δολοφονία στα Τέμπη,
    – συγκάλυψη εγκλήματος
    – συγκάλυψη μεταφοράς παράνομων ουσιών στα τραίνα
    – αποστρατικοποίηση νήσων και γκριζάρισμα Αιγαίου,
    – διασυνδέσεις με την μαφία του Ραμα,
    – διασυνδέσεις με την ελληνική μαφία,
    – μαζικές υποκλοπές προσωπικών δεδομένων πολιτών
    – παράνομες παρακολουθήσεις τύπου Β. Κορέας
    – διαπλοκή με Ευρωπαϊκά κέντρα διαφθοράς
    – στήριξη εντόπιων καρτέλ
    και δεκάδες άλλα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

    Προφανώς, ένας στους τρεις Έλληνες είναι διεφθαρμένος μέχρι το κόκκαλο, οπότε θα στηρίξει αυτήν την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ξανά.

    Απλά, οι ψηφοφόροι αυτοί να το γνωρίζουν ότι θα καταγραφούν και θα αντιμετωπιστούν ως εγκληματίες και συνένοχοι. Τα πράγματα θα αλλάξουν κάποια στιγμή και τότε εμείς θα ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This