Έγκλημα στην Χαλκίδα: Αυτά τα δύο στοιχεία «έδεσαν» τον 39χρονο – «Έπαιζε θέατρο, απορώ με τον ψυχισμό του»

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της κόρης του θύματος

Must Read

Στην λύση του μυστηρίου κατάφεραν να φτάσουν οι άνδρες της Αστυνομίας, που εξιχνίασαν το άγριο έγκλημα στην Χαλκίδα, με θύμα την 63χρονη γυναίκα, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Δράστης της φρικτής δολοφονίας είναι παιδικός φίλος της κόρης του θύματος, σεσημασμένος για ναρκωτικά και άλλες υποθέσεις, που γνώριζε την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού στο σπίτι.

Ο 39χρονος άνδρας «έσπασε» κατά την πολύωρη ανάκρισή του από τους αστυνομικούς και ομολόγησε το έγκλημα. Ανέφερε πως κίνητρο ήταν να πάρει τα χρήματα που είχε μάθει πως υπήρχαν στο σπίτι, γιατί χρωστούσε σε διάφορους ανθρώπους, καθώς είχε θέματα με τον τζόγο. Ωστόσο, η γυναίκα τον αναγνώρισε κι έτσι της επιτέθηκε και αφού την έριξε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού, άρχισε να την μαχαιρώνει με πρωτοφανή αγριότητα. Αμέσως μετά έφυγε κι επί 17 ημέρες, προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές. Έκτοτε, καθημερινά επισκεπτόταν την κόρη της 63χρονης και την ρωτούσε αν υπάρχει κάποια εξέλιξη από την έρευνα της αστυνομίας, ενώ δεν δίστασε να παραστεί και στην κηδεία της άτυχης γυναίκας, όπου αναρωτιόταν ποιος μπορεί να έκανε ένα τόσο άγριο έγκλημα. Κανείς από το περιβάλλον του θύματος, δεν τον είχε υποψιαστεί αρχικά.

Επρόκειτο για ένα άτομο το οποίο πήγαινε στο σπίτι της 63χρονης συνεχώς, γνώριζε πού ήταν τα δεύτερα κλειδιά και μάλιστα ένα στοιχείο που τον είχε «φωτογραφίσει» αρχικά ήταν το γεγονός πως τα σκυλιά δεν είχαν γαβγίσει την μέρα της δολοφονίας της 63χρονης. Μάλιστα ο 39χρονος ήταν το πρώτο άτομο που κάλεσε η κόρη του θύματος για να της πει πως η μητέρα της δολοφονήθηκε και από τα πρώτα άτομα που μπήκαν στο σπίτι, δήθεν για να δει τι είχε συμβεί.

Τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη του

Δύο ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση του ανατριχιαστικού εγκλήματος στη Χαλκίδα.

Το πρώτο αφορά στο αποτύπωμα του 39χρονου σε κουτί που είχε ηλικιωμένη στο σπίτι της. Ο ίδιος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει με κάποιο τρόπο, ενώ το δεύτερο είναι υλικό από κάμερα ασφαλείας στη γειτονιά της ηλικιωμένης στο οποίο φαίνεται ο κατηγορούμενος να κινείται προς το σπίτι της την ημέρα της δολοφονίας.

Ως εκ τούτου, οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έβγαλαν από το κάδρο όλους τους υπόλοιπους υπόπτους. Από την πρώτη στιγμή ήταν πεπεισμένοι ότι ο δολοφόνος της ατυχής ηλικιωμένης ήταν κάποιος που τη γνώριζε καλά. Η έρευνα ξεκίνησε με τέσσερα πρόσωπα από τον στενό κύκλο της οικογένειας, ωστόσο όταν προέκυψαν νέα στοιχεία ένας-ένας άρχισαν να αποκλείονται.

Η κατάθεση στις Αρχές

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ανέφερε πως ήταν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση λόγω του τζόγου. Γνώριζε ότι η ηλικιωμένη δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη κι έτσι πήγε στο σπίτι, άνοιξε την πόρτα και την είδε ξαφνικά μπροστά του.

Ο ίδιος επεσήμανε πως τότε θόλωσε και την έριξε από τις σκάλες. Εκείνη άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, όμως ο 39χρονος τότε θόλωσε περισσότερο πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να την τραυματίζει. Στη συνέχεια βρήκε τα χρήματα, τα πήρε και εξαφανίστηκε, ενώ την ίδια κιόλας ημέρα ορισμένα από αυτά πήγε και τα έπαιξε στον τζόγο.

«Υπήρχαν πληροφορίες προς αυτήν την κατεύθυνση από την αρχή»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος της κόρης της 63χρονης, Αθανάσιος Τάρτης, έκανε αναφορά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

«Υπήρχαν σκέψεις και πληροφορίες προς αυτήν την κατεύθυνση από την αρχή. Είναι ένας φίλος παιδικός, της οικογένειας. Την επομένη της δολοφονίας ήταν στο σπίτι της 63χρονης. Ο άνθρωπος αυτός δε δίστασε την επομένη της δολοφονίας που αυτός είχε διαπράξει όπως ομολογεί ο ίδιος, πήγε στο σπίτι της κόρης του θύματος και το έπαιζε τεθλιμμένος φίλος. Το κορίτσι είναι διπλά σοκαρισμένο γιατί δεν είναι μόνο ο θάνατος της μητέρας με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο, είναι και το θέατρο που έπαιζε μπροστά της ο 39χρονος. Απορώ με τον ψυχισμό του. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή του, συνέχισε να έχει τις ίδιες επαφές με την κόρη και με τον σύντροφό της όπως τις είχε και πριν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», ανέφερε ο δικηγόρος και συνέχισε:

«Ομολόγησε γιατί βρέθηκε δαχτυλικό του αποτύπωμα στον χώρο που ήταν τα κοσμήματα και επίσης βίντεο από παραπλήσια κάμερα που τον τοποθετεί την ώρα ακριβώς του συμβάντος έξω από το σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητό του. Υποχρεώθηκε να ομολογήσει».

Ο κ. Τάρτης έκανε σαφές πως χρειάζεται μια προσοχή στην ανάλυση του χαρακτήρα γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστεί η πράξη μη καταλογισθείσα σε αυτόν. «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να συγκρατήσω χθες την εντολέα μου όταν πλέον και η ίδια πληροφορήθηκε ποιος είναι ο δολοφόνος. Η ίδια μου είπε ότι δε θυμάται να του είπε πού είναι τα λεφτά και δε νομίζει ότι έψαχνε τα λεφτά. Πήγαινε ψάχνοντας για τα κοσμήματα. Στα λεφτά νομίζω ότι έπεσε τυχαία, το ομολογεί ότι πήρε τα χρήματα, πιστεύω όμως ότι δεν πήγε για τα χρήματα, πήγε για τα κοσμήματα», ανέφερε ο δικηγόρος της κόρης του θύματος και κατέληξε:

«Μέσα στην πρώτη εβδομάδα είχε ξεκαθαρίσει η υποψία πού στρεφόταν, απλά δεν μπορούσαμε να πούμε».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This