Τραγωδία στη Μιανμάρ: Μαθητής σκοτώθηκε από χειροβομβίδα που έσκασε στα χέρια του – 23 τραυματίστηκαν από την έκρηξη

Must Read

Μια παράπλευρη απώλεια σημάδεψε τη σημερινή ημέρα τη Μιανμάρ, όπου ο εμφύλιος πόλεμος έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ένας μαθητής σκοτώθηκε και άλλοι 22 τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ντάγουεϊ, που βρίσκεται στα νότια της χώρας αυτής της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η ανείπωτη αυτή τραγωδία συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα), όταν ένας μαθητής εντόπισε στη αυλή του σχολείου μια χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί. Το παιδί σήκωσε τη χειροβομβίδα με σκοπό να την πάει στον δάσκαλό του, αλλά του έπεσε και εξερράγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκαν 22 συμμαθητές του καθώς και ένας γονιός που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα, η «μοιραία» χειροβομβίδα φέρεται να είχε πέσει στο σημείο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ στρατού και «τρομοκρατών». Αμέσως μετά την τραγωδία στο σχολείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας, οι οποίοι και ερεύνησαν ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα για τυχόν άλλα πυρομαχικά, χωρίς, όμως, να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Κι όλα αυτά την ώρα που ένοπλες ομάδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των στρατιωτικών που το 2021 κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία στη χώρα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This