Μαγνησία: Καλύτερη η κατάσταση των ασθενών με γαστρεντερίτιδα – Συνεχίζεται ο καθαρισμός και η απολύμανση του δικτύου ύδρευσης

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με ασθένειες

Must Read

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονται κάθε μέρα που περνάει οι ασθενείς που νόσησαν με γαστρεντερίτιδα στην Μαγνησία και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Βόλου μετά από την κατανάλωση του μολυσμένου νερού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο «Αχιλλοπούλειο» παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, δύο ενήλικες βρίσκονται στην παθολογική ενώ στην ΜΕΘ συνεχίζει να βρίσκεται ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται για άλλη αιτία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα καθώς έχει απαγορευτεί τα τελευταία 24ωρα η χρήση του νερού.




Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, ο γαστρεντερολόγος Πάρις Παντσάς, ο οποίος παρακολουθεί πέντε από τους νοσούντες «όλοι οι ασθενείς σε γενικές γραμμές βαίνουν συνεχώς βελτιούμενοι. Η σύσταση παραμένει. Ασθενείς μικρής ηλικίας, άνθρωποι με συννοσηρότητα, γηριατρικοί και κυρίως ανοσοκατεσταλμένοι άμεση επικοινωνία με γιατρό ή δομή υγείας».




Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη προκειμένου να αποκαταστήσουν το νερό του δικτύου στο δήμο Ρήγα Φεραίου  ώστε να είναι πάλι κατάλληλο προς κατανάλωση και χρήση καθώς οι κάτοικοι σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο αναγκάζονται να περιμένουν με τις ώρες κάτω από τον ήλιο και την ζέστη προκειμένου να πάρουν νερό. Συγκεκριμένα καθαρίζονται και απολυμαίνονται οι δεξαμενές υδροδότησης και το δίκτυο αγωγών 15 χιλιομέτρων, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Στο νερό εντοπίστηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο μικροβιακοί δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης και επιπλέον εντερόκοκκος και σαλμονέλα!




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This