ΔΥΠΑ: Ψάχνει δικηγόρους με… μειωμένα προσόντα!

Must Read

Στα πάρα πολλά «περίεργα» που έχουν μαζευτεί το τελευταίο διάστημα πάνω από το γραφείο του διοικητή της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρου Πρωτοψάλτη, πάντοτε με την κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εργασίας, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα τραγελαφικό περιστατικό.

Σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θέλει να προχωρήσει στην πρόσληψη τεσσάρων έμμισθων δικηγόρων στη ΔΥΠΑ, δηλαδή στη στελέχωση της υπαγόμενης κατευθείαν στον διοικητή ΔΥΠΑ νομικής υπηρεσίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης – Σπύρος Πρωτοψάλτης

Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε εν μέσω της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου και αφορά δύο θέσεις δικηγόρων παρά Πρωτοδίκαις, δηλαδή με μόλις 4ετή δικηγορική προϋπηρεσία, και δύο θέσεις δικηγόρων παρ’ Εφέταις (με έως 8ετή), ενώ ρητώς αποκλείονται οι… δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω!

Δηλαδή, αποκλείεται ο έχων επαγγελματική εμπειρία αρκετών ετών δικηγόρος και προτιμάται ο έχων μόλις τετραετή καριέρα, από την οποία τη μισή (2020-2022) χωρίς δικαστήρια λόγω… κορωνοϊού!

Στην προκήρυξη έχει τεθεί ως προϋπόθεση ο μεταπτυχιακός τίτλος στο Δημόσιο Δίκαιο, αλλά με «εξειδίκευση» στο Φορολογικό Δίκαιο, που όμως… δεν είναι κλάδος του Δημοσίου Δικαίου, και με «εξειδίκευση» στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, που αποτελεί εντελώς ξεχωριστό κλάδο από το Δημόσιο Δίκαιο!

Και όλα αυτά, όταν η ΔΥΠΑ, ως Φορέας Γενικής Κυβέρνησης και ως Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν έχει φορολογικές δραστηριότητες, αφού από το 2014 όλοι οι φορείς του Δημοσίου -και η ΔΥΠΑ- έχουν αναθέσει τα φορολογικά τους στην… ΑΑΔΕ.

Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε πως οι προϋποθέσεις «φωτογραφίζουν» μόνο μετακλητούς/ές συνεργάτες γραφείων υπουργών ή διοικητών δημόσιων φορέων…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This