Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τεράστιο το κόστος των ζημιών

Must Read

Μεγάλη και εκτεταμένη καταστροφή υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης στα Χανιά μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής απέφεραν καρπούς και πλέον η φωτιά στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα θα παραμείνουν στο χώρο για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. 

Το χρονικό

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο και στο υπόστεγο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά τμήματα των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ.

Το ευχάριστο είναι ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο χώρο του εργοστασίου δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, ωστόσο το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ!

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, είπε ότι οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί εκτεταμένη καταστροφή ωστόσο «υπάρχει plan b για τη λειτουργία της παραλαβής και τη διαδικασία της ανακύκλωσης, με δυσχέρεια φυσικά, αλλά θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα».

Αυτό που άμεσα πρέπει να εξεταστεί είναι οι τρόποι αποκατάστασης των ζημιών και η χρηματοδότηση, πρόσθεσε ο κ. Τσαπάκος, «για να έρθει η ΔΕΔΙΣΑ στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας της, με το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει».

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης: Χανιά: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This