Γάζα: Στους 274 οι νεκροί στη Ράφα κατά την αιματηρή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τον ισραηλινό στρατό

Τουλάχιστον 57 γυναίκες και 64 παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινούς κομάντο στον πυκνοκατοικημένο καταυλισμό Αλ Νουσέιρατ

Must Read

Το Ισραήλ συνεχίζει απτόητο, για μια ακόμη ημέρα, το «σφυροκόπημα» στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από την αιματηρή επιχείρηση διάσωσης ομήρων της Χαμάς που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός στην περιοχή έχει ανέλθει στους 274.

Οι Παλαιστίνιοι παραμένουν σε κατάσταση σοκ μετά τον φρικιαστικό αυτό απολογισμό, ο οποίος είναι ο χειρότερος σε διάστημα 24 ωρών εδώ και μήνες εμπόλεμης κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα, με 57 γυναίκες και 64 παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με αναφορές του ιατρικού προσωπικού. Επιπλέον, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας, κατά τη διάρκεια της εφόδου καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στον πυκνοκατοικημένο καταυλισμό Αλ Νουσέιρατ στην κεντρική Γάζα, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση τεσσάρων από τους ομήρους που κρατούσαν μαχητές της Χαμάς από το μακελειό του Οκτώβρη, τραυματίστηκαν ακόμη 698 άμαχοι.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισραηλινά άρματα μάχης προωθούνται περαιτέρω εντός της Ράφα, εισβάλλοντας σε δύο ακόμη συνοικίες, σε μια προφανή προσπάθεια να ολοκληρώσουν την περικύκλωση ολόκληρης της ανατολικής πλευράς της πόλης, πυροδοτώντας έτσι νέες συγκρούσεις με ένοπλες οργανώσεις υπό την ηγεσία της Χαμάς, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι ένα μέλος των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μαχητές, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκαν «λιγότεροι από 100» Παλαιστίνιοι, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει πόσοι ήταν μαχητές και πόσοι άμαχοι. Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στο Αλ Μπουρέιτζ και το Ντέιρ αλ Μπάλαχ, όπου, όπως αναφέρουν, σκοτώθηκε «ένας αριθμός» Παλαιστινίων ενόπλων και καταστράφηκαν στρατιωτικές υποδομές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η 162η μεραρχία των IDF πραγματοποιεί εφόδους σε συνοικίες της Ράφα όπου έχουν εντοπίσει «πολυάριθμα φρεάτια σηράγγων των τρομοκρατών, όλμους και άλλα όπλα», τα οποία, όπως αναφέρεται, ανήκαν σε Παλαιστίνιους ισλαμιστές αντάρτες.

Να σημειωθεί πως με βάση αναφορές του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θάλακα από την 7η Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 37.084 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 84.494, στην συντρυπτική πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This