Δεν σκέφτεται να παραιτηθεί ο Μακρόν λέει το Bloomberg

Ανέβαλε τη συνέντευξη Τύπου για αύριο

Must Read

Διαψεύδονται οι φήμες περί παραίτησής του Γάλλου προέδρου, τονίζει το Bloomberg και συμπληρώνει πως ο Εμανουέλ Μακρόν δεν συζητά το ενδεχόμενο αυτό. Ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 είχε υποστηρίξει ότι ο Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησής του, εάν η πολιτική του παράταξη υποστεί απώλειες στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου.




 

Εν τω μεταξύ, ο Μακρόν προγραμματίζει να δώσει συνέντευξη Τύπου μέσα στην ημέρα για τον καθορισμό της ατζέντας της προεκλογικής εκστρατείας, προσθέτει η ίδια πηγή του Bloomberg.

Ωστόσο, άλλες πηγές από το περιβάλλον του Μακρόν, που αναφέρονται στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters, αναφέρουν ότι η συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου αναβλήθηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκλογική αποτυχία έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε και αιφνιδίασε, να ρισκάρει με μια πρωτοβουλία πολιτικού υψηλού κινδύνου. Η ανακοίνωση πρόωρων εκλογών βουλευτών φαίνεται να είναι η τελευταία του κίνηση για να αντιμετωπίσει τον ορμητικό άνοδο της Λεπέν, η οποία κατέχει πλέον την πρώτη θέση με μια σημαντική διαφορά από το κόμμα του, 31,5% έναντι 14,5%.

Η πτώση των γαλλικών ομολόγων

Πτώση σημείωσαν τα γαλλικά ομόλογα, οδηγώντας στο μεγαλύτερο διήμερο άλμα των αποδόσεων μετά την πανδημία, καθώς φουντώνουν οι φήμες για το μέλλον του προέδρου της Γαλλίας.

Η απόδοση των 10ετών τίτλων, γνωστών ως OATs, αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,32%, θέτοντάς τα σε τροχιά για τη μεγαλύτερη διήμερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2020. Το ξεπούλημα διεύρυνε το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων στις 64 μονάδες βάσης, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο σε επίπεδο κλεισίματος.

Η πτώση επεκτάθηκε και στις γαλλικές μετοχές, με τις τράπεζες να ηγούνται της πτώσης.

Διαβάστε ακόμα: Πλειοψηφία στη Λεπέν δίνει η πρώτη δημοσκόπηση στη Γαλλία μετά την προκήρυξη εκλογών

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This