Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε πού

Οι Δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας ανακοινώνουν την αναστολή των μαθημάτων

Must Read

Κλείνουν την Τρίτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του σφοδρού καύσωνα και της έλειψης κλιματιστικών στα σχολικά συγκροτήματα. Η απόφαση από τον Δήμο Αθηναίων εξεδόθη νωρίς το μεσημέρι και ο ένας μετά τον άλλον οι Δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας ανακοινώνουν την αναστολή των μαθημάτων έως την Πέμπτη 13/6.

Την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας – Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Δήμος Νέου Ηρακλείου

«Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου. Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Για την διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου.»

Δήμος Περάματος

«Προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των μαθητών της Α’ θμιας, λόγω έκτακτων υψηλών Θερμοκρασιών από την ΕΜΥ προτείνουμε: Σήμερα (11/06) τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά έως τις 11: 30, αύριο (12/06) και 13/06 να παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια».

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

«Αναστέλλουμε τη λειτουργία των σχολείων Α/Βάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) του Δήμου μας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επισημαίνεται ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία Μοσχάτου – Ταύρου δεν θα λειτουργήσουν στις 13/06 για τη διεξαγωγή μαθημάτων».

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής – Πόρτο Ράφτη

«Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει ότι με απόφαση Δημάρχου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία), λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 12, και μεθαύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επιπλέον, με αντίστοιχη απόφαση Δημάρχου, κλειστός θα είναι ο Δημοτικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη αύριο, Τετάρτη (12/06), λόγω βλάβης στο σύστημα κλιματισμού. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά».

Δήμος Ελευσίνας

«Με απόφαση του Δημάρχου, κ. Γεώργιου Γεωργόπουλου, σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία), στο Δήμο Ελευσίνας και στις δημοτικές ενότητες Ελευσίνας & Μαγούλας, θα κλείσουν στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, αναστέλλεται η λειτουργία τους, για την προστασία των μαθητών λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα».

Δήμος Βριλήσσιων

«Την Τετάρτη 12/06/2024 αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά. Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου».

Δήμος Αμαρουσίου

«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και την παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία»

Τα κλειστά σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα

  • Δήμος Πατρέων: Τετάρτη και Πέμπτη.
  • Δήμος Επιδαύρου: Τετάρτη και Πέμπτη.
  • Δήμος Ερμιονίδας: Από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.
  • Δήμος Λιβαδειάς: Από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.
  • Δήμος Τρικκαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
  • Δήμος Μετεώρων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.
  • Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη.
  • Δήμος Ερέτριας: Τετάρτη και Πέμπτη.
  • Δήμος Λαμιέων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
  • Δήμος Θηβαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
  • Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.
  • Δήμος Χαλκιδέων: Από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.
  • Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Κλειστά σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη
  • Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη θα λειτουργήσουν έως τις 11:30 π.μ
  • Δήμος Λαγκαδά: Την Τετάρτη θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:00 π.μ
  • Δήμος Νάουσας: Την Τετάρτη θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12:00 π.μ
  • Δήμος Βέροιας: Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ
  • Δήμος Σερρών: Μέχρι την Πέμπτη
  • Δήμος Σιντικής: Μέχρι την Πέμπτη
  • Δήμος Ηράκλειας Σερρών: Μέχρι την Πέμπτη
  • Δήμος Ηράκλειο Κρήτης: Την Τετάρτη θα λειτουργήσουν μέχρι 13:15 και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστά
  • Δήμος Χανίων: Έως και την Πέμπτη

*Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This