Ο Παπασταύρου πιέζει να ξαναγίνει υπουργός

Βάζει λυτούς και δεμένους να επιστρέψει στην κυβέρνηση και αυτοεμφανίζεται σαν ενσαρκωτής της ανανέωσης και της επανεκκίνησης

Must Read

Λυτούς και δεμένους βάζει ο γνωστός Σταύρος Παπασταύρου για να (ξανα)γίνει υπουργός στον πιθανολογούμενο ανασχηματισμό, αν και δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε τρεις μήνες από την ταπεινωτική αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Παπασταύρου αυτοεμφανίζεται σαν ενσαρκωτής της ανανέωσης και της επανεκκίνησης της κυβέρνησης, απαντώντας στο μήνυμα του 28% και της μεγάλης αποχής των ευρωεκλογών!

Δεν λέμε, η ματαιοδοξία είναι γνώρισμα πολλών πολιτικών ανδρών, αλλά η επανεμφάνιση Παπασταύρου στο προσκήνιο προκαλεί την κοινή λογική. Θα ήταν αυτοκτονική για το νέο κυβερνητικό σχήμα, γιατί ο διορισμένος και ουδέποτε εκλεγμένος πρώην υπουργός αποτελεί τη «φωτογραφία» ή -με άλλα λόγια- το πολιτικό σκιάχτρο που διώχνει τους νεοδημοκράτες από την κάλπη και τον φυσικό τους χώρο.

Μήπως δεν ήταν ο κ. Παπασταύρου που επί πρωθυπουργίας Σαμαρά πήγε στην Ελβετία για τη διαφάνεια σχετικά με τους εκεί Ελληνες καταθέτες, ενώ ήταν και ο ίδιος ένας από αυτούς; Μήπως, όπως αποδείχθηκε από τα Panama Papers και παραδέχθηκε ο ίδιος, δεν διοικούσε τρεις offshores εταιρίες μέσα από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο 2012-2015, κατά παράβαση και του νόμου και της ηθικής; Μήπως δεν ήταν αυτός που διευκόλυνε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καθώς απέτυχε παταγωδώς στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα των δανειστών;

Κατόπιν, ως γνωστόν, είχε δικαστικές περιπέτειες για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς ήταν εταίρος και συνδιαχειριστής στον όμιλο που σχετιζόταν με άνω του 55% των ποσών που είχαν αποκαλυφθεί. Είναι αλήθεια ότι παρουσιάζοντας ένα έγγραφο εκ Κύπρου, τη μόνη χώρα που δεν επικυρώνεται αρμοδίως η ημερομηνία σύνταξης εξουσιοδοτήσεων και άλλων πράξεων, απαλλάχθηκε με βούλευμα σε μία από τις υποθέσεις. Καλώς συνέβη και οι δικαστικές κρίσεις είναι σεβαστές, αλλά αποτελεί πρόκληση ο κ. Παπασταύρου να βροντοφωνάζει ότι αθωώθηκε στα πάντα, ενώ η αλήθεια είναι ότι γλίτωσε σε άλλες υποθέσεις λόγω παραγραφής. Για να αποδείξει μάλιστα πόσο… σέβεται τη Δικαιοσύνη «παραμύθιασε» ασύστολα την κυρία ανακρίτρια στις υποθέσεις Novartis και Μιωνή στον Αρειος Πάγο, το 2021! Τώρα ο κ. Παπασταύρου αντιμετωπίζει και μήνυση και αγωγή για την κατάφωρη ψευδορκία που διέπραξε και τις εξόφθαλμες συκοφαντίες που εξαπέλυσε. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φήμες τον φέρουν να γίνεται ακόμα και υπουργός Δικαιοσύνης! Η υπόθεση δηλαδή θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τόσο σοβαρή και προκλητική για τον κάθε νεοδημοκράτη και κάθε Ελληνα πολίτη. Ιδιαίτερα μετά το 28%!

Πρόσθετη ειρωνεία

Η πρόσθετη ειρωνεία είναι ότι κ. Παπασταύρου προσδοκά τη μεγάλη επιστροφή του, αν και δεν παρουσίασε τίποτα θετικό ούτε από τον Ιούνιο πέρυσι έως τον Μάρτιο φέτος, που διετέλεσε υπουργός Επικρατείας. Αντίθετα, μεταξύ άλλων, απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή διαπραγμάτευσης με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα και έναν στενό συνεργάτη του για την υπόθεση Μπελέρη, με αποτέλεσμα ο μαχητής της ελληνικής εθνικής μειονότητας να έχει συμπληρώσει 13 μήνες στα κάτεργα. Η εκ των υστέρων ένταξη του Φρ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ήταν ευτύχημα, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει και συνεχίζεται.

Ασφαλώς όλοι θυμούνται, επίσης, ότι ο κ. Παπασταύρου ναυάγησε ακόμα και στα σαλόνια του Παλαιού Ψυχικού. Πήγε για «κοινωνική επίσκεψη»-μυστική διαπραγμάτευση με τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, στον οποίο την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός χρέωνε συνωμοσία κατά της κυβέρνησης, με στόχο την ανατροπή της. Επομένως, τι πιο λογικό από το να τον πετάξει έξω από το Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης, αν και ο κ. Παπασταύρου είναι φίλος του από τα μαθητικά χρόνια και παλαιότερα συνεταίρος και δικηγόρος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ομως είναι πραγματικά φίλοι οι κύριοι Μητσοτάκης και Παπασταύρου, όπως διαρκώς προβάλλουν φιλικοί αρθρογράφοι του τελευταίου, για να προκαλούν δέος σε κομματικά στελέχη και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες; Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει, εσχάτως τουλάχιστον, άλλη άποψη! Ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της 2ας Ιουνίου: «Εχω φίλους, αλλά είναι εκτός πολιτικής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ας έρθει ποιος θέλει.

    Έτσι κι αλλιώς οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν στον ‘φυσικό τους χώρο’, την εγκληματική οργάνωση με το όνομα ΝΔ.

    Κι επειδή τάχα μου είναι φρούτο τού Κυριάκου αυτή η κατάσταση, να θυμίσουμε τα πολλαπλά εγκλήματα και ατασθαλίες της ΝΔ του Αντώνη της αντρικής σχολής.

    Αλλά και την κυβέρνηση – τραγελαφο του Κώστα Καραμανλή, που είχε όντως ανιδιοτέλεια αλλά ταυτόχρονα περιστοιχιζόταν από ηλίθιους.

    Με άλλα λόγια, στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα οι κυβερνήσεις της ΝΔ υπήρξαν καταστροφικές για την χώρα. Στην εμμονή της ΝΔ με το παρασιτικό ελληνικό κεφάλαιο, την ολιγαρχία και τον νεποτισμό, προστέθηκε η πασοκογενής διαπλοκή με τα μίντια και οι πελατειακές σχέσεις. Πλέον η ΝΔ του Κυριάκου ενσωματώνει όλα αυτά τα κακά με μοναδικό τρόπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This