Κυριάκος: «Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την εθνική μας ακεραιότητα – Μειώνω τον ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά»

Must Read

Νωρίς το πρωί υποδέχτηκαν στην Κάσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αποφάσισε να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί με τους κατοίκους του νησιού, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους του νοτιότερου νησιού των Δωδεκανήσων.

«Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα δίκαια και την εθνική μας ακεραιότητά χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.

«Τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς, αγάπης και ειρήνης και η Ελλάδα επιδιώκει πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών της με τη γειτονική χώρα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δίκαιό μας και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Αλ Σίσι – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Στο φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών»

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών» της ακριτικής νήσου όπου υπηρετούν ένας αξιωματικός, τέσσερις οπλίτες και Δυνάμεις Εθνοφυλακής. Αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνοντας πως στέκεται με σεβασμό απέναντί τους για το σπουδαίο έργο που επιτελούν για την πατρίδα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε αυτή τη συγκυρία οι πολιτικές δυνάμεις επιδεικνύουν πνεύμα ενότητας: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες ως προς τα εθνικά θέματα η πατρίδα μας σήμερα και το πολιτικό σύστημα είναι περισσότερο ενωμένο παρά ποτέ. Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Δεν είμαστε εδώ για να ξαναδιχάσουμε την ελληνική κοινωνία».

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν κατά την άφιξή του στην Κάσο οι φορείς του νησιού και παιδιά φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή στην καρδιά του χειμώνα και άκουσε τα κάλαντα και τις μαντινάδες από τους κατοίκους.

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε μαζί με τους κατοίκους του νησιού τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, και αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα της Κάσου. Στη συνέχεια περπάτησε στα γραφικά σοκάκια και δοκίμασε παραδοσιακά εδέσματα.

Σημαντικότατη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά το 2020

Μιλώντας στους κατοίκους της Κάσου για το κόστος ζωής στα μικρά νησιά της Ελλάδας ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ: «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση και μπορώ να σας πω από σήμερα ότι στα πλαίσια της νέας πολιτικής μας για τον φόρο που αφορά την ακίνητη περιουσία, για τον ΕΝΦΙΑ, για το 2020 θα υπάρχει ειδική πρόνοια με σημαντικότατη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά».

Ενόψει της νέας χρονιάς και της νέας δεκαετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας σε όλους τους Έλληνες:

«Πρώτο μας μέλημα ως κυβέρνηση -δεν το έχουμε κρύψει- είναι να ανατάξουμε την οικονομία και να ξαναμπούμε σε μία γενναία ανάπτυξη η οποία θα μπορέσει να δημιουργήσει πάνω απ΄ όλα πολλές και καλές θέσεις εργασίας παντού στην Ελλάδα».

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Κάσο οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής και Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This