Μπατζελή κατά Ανδρουλάκη: «Πρέπει να τεθεί θέμα αλλαγής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ»

≤Δεν μπορεί όταν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου να φυσάμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε»

Must Read

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υπάρχει αναβρασμός για το θέμα της ηγεσίας μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές. Μετά την αμφισβήτηση από Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Νίκο Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, ήρθε η σειρά της Κατερίνας Μπατζελή.




 

«Μετά τη σύγκληση των οργάνων που έχουν αργοπορήσει, πρέπει να τεθεί και το θέμα της αλλαγής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μπορεί όταν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου να φυσάμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε μάλιστα πως πρέπει σύντομα να υπάρξει ένα νέο πολιτικό πλαίσιο στο κόμμα. «Η κοινωνία έχει σπάσει τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακώματα. Και πρέπει να επαναπροσανατολίσουμε όχι μόνο τις προτεραιότητες, τις οποίες έχουμε πει, αλλά και τον τρόπο. Διότι διαφορετικά μέσα από κίνημα μπορεί να δούμε ένα νέο κόμμα το οποίο είναι ανεξέλεγκτο ή εν πάση περιπτώσει έχει άλλη δομή. Εμείς λοιπόν δεν μπορεί ούτε να στρουθοκαμηλίζουμε ούτε να αδιαφορούμε παίζοντας με χρονοκαθυστέρηση τη μπάλα» σημείωσε.

«Έχουν αλλάξει τα πάντα. Συνεπώς το πολιτικό πλαίσιο πρέπει να λάβει καινούργια εντολή και το πρόσωπο» είπε επίσης.




Χάρης Καστανίδης: Ζήτησε την παραίτηση Ανδρουλάκη

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Χάρης Καστανίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός, πρέπει να έχει ο ίδιος τη φιλοτιμία να υποβάλει την παραίτησή του. Εάν δεν το κάνει, τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί από άλλους το θέμα και καλώς τίθεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, ο οποίος έμεινε εκτός Βουλής μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «εφόσον τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει γρήγορα να εκκαθαριστεί, γιατί το μείζον ζήτημα είναι η ανασύνθεση συνολικά του προοδευτικού χώρου».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «έχουμε μια δραματική αύξηση της αποχής, αυτό συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί σε μείον 100 χιλιάδες ψηφοφόρους, 350 χιλιάδες στον ΣΥΡΙΖΑ και 1 εκατομμύριο στη ΝΔ, άρα μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που έχει απονομιμοποιηθεί και στα μάτια του κόσμου έχει καταπέσει, άρα είναι καθήκον να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Και την ίδια ώρα που χάνεις ψηφοφόρους ψελλίζεις μερικά ρητά άρρητα για το ότι σε μερικές περιοχές πήγαμε καλά, όταν ο στόχος τον οποίο έθεσες είναι να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, δεύτερο κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσω τη διακυβέρνηση της χώρας. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και βρίσκεται στον Ψηλορείτη των εκλογικών επιδόσεων του 12,7%. Θα πρέπει να έχεις την ευαισθησία να πεις «δεν τα κατάφερα σε αυτά που εστόχευσα, ελάτε να αναλάβει κάποιος άλλος».

Σχολιάζοντας την πρόταση των Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου περί εσωτερικού δημοψηφίσματος, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα ενιαίο κόμμα στην κεντροαριστερά τόνισε πως: «νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καταλαβαίνω ότι ο άλλος μεγάλος ηγέτης του χώρου, ο κ. Κασσελάκης, θα κάνει ό,τι μπορεί για να φθείρει οποιαδήποτε προσπάθεια να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Ό,τι είπα για τον κ. Ανδρουλάκη ισχύει και για τον κ. Κασσελάκη, δεν θα αναλάβει κάποια ευθύνη; Γιατί οι αρχηγοί οι οποίοι δηλώνουν τους στόχους τους και τελικά αποτυγχάνουν δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία που αφορά την προσωπική τους τύχη;».

Καταλήγοντας ο κ. Καστανίδης ανέφερε: «Γνωρίζω ότι υπάρχει ένας αριθμός σοβαρών στελεχών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν το θέμα της σύμπλευσης όλων των δυνάμεων, όπως και στη Νέα Αριστερά το ίδιο συμβαίνει. Θέλουν οι δυνάμεις αυτές να συναντηθούν σε έναν δημόσιο διάλογο, ο οποίος θα καταλήγει σε μικρό χρονικό διάστημα σε αποτέλεσμα. Άρα ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Θεοχαρόπουλος προτείνουν το δημοψήφισμα, γιατί γνωρίζουν ότι η εκλογική βάση των προοδευτικών κομμάτων το θέλει αυτό και προφανώς έτσι θα υπερκεράσουν οποιεσδήποτε πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις, άρα ορθά το επισημαίνουν και παίρνουν την πρωτοβουλία όσον αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This