Με οίηση απορρίπτει το Κίεβο την πρόταση Πούτιν για άμεση κατάπαυση πυρός υπό όρους

«Φοβάται την πραγματική ειρήνη με τους όρους που θέτει»

Must Read

Απορρίπτει την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός υπό σαφείς όρους η Ουκρανία. Σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε πως η «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν συνιστά σοβαρή προσπάθεια για την επίτευξη της ειρήνης και δεν έχει καμία σχέση με διαπραγματεύσεις.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» ανάμεσα στους όρους που θέτει το Κρεμλίνο και το Κίεβο για τον τερματισμό του πολέμου.

Στο ίδιο πνεύμα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «οι χειριστικές δηηλώσεις του Πούτιν, μόλις μια ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία, δείχνει ότι η Ρωσία φοβάται την πραγματική ειρήνη».

Επίσης, επισημαίνεται πως «σκοπός του Ρώσου προέδρου είναι να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα, να υπονομεύσει τις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης και να διασπάσει την ενότητα της παγκόσμιας πλειοψηφίας γύρω από τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι παράλογη η προσπάθεια του Πούτιν, ο οποίος σχεδίασε, προετοίμασε και εφάρμοσε μαζί με τους συνεργούς του τη μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να παρουσιάζεται σε ρόλο ειρηνοποιού και να προβάλλει επιλογές για τον τερματισμό του πολέμου που ο ίδιος ξεκίνησε, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ» προσθέτει το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «τα τελεσίγραφα που στέλνει ο Πούτιν έχουν ήδη ακουστεί πολλές φορές και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτά. Η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ αυτόν τον πόλεμο και, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, επιθυμεί τον τερματισμό του».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Ζελένσκι σφαγιάζει τους Ουκρανούς για τα συμφέροντα της σάπιας Δύσης κατά της Ρωσίας, με το αζημίωτο φυσικά, έχει καταχρασθεί αρκετά δις ευρώ & δολάρια από την… βοήθεια για τον πόλεμο.

  2. Ο θεατρίνος Ζελένσκι δεν νοιάζεται για Ουκρανία & Ουκρανούς με το αζημίωτο φυσικά!!! Εκτελεί τις εντολές της σάπιας Δύσης που θέλει μέσω της Ουκρανίας να πλήξει την Ρωσία για να διατηρήσει η Δύση τα εγκληματικά απάνθρωπα συμφέροντά της και ίσως με την πρόκληση Γ’ Παγκοσμίου πολέμου να διαγραφεί το τεράστιο χρέος των αδηφάγων ΗΠΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This