Πυροβολισμοί σε πάρκο ψυχαγωγίας στο Μίσιγκαν – Δέκα τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά

Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος

Must Read

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς εκτυλίχθηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο Μίσιγκαν, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας τραυματίζοντας δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κάνοντας λόγο για επίθεση «στα τυφλά», το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Σάββατο, περίπου τις 17:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε δημοτικό υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας, όχι μακριά από την αμερικανική μεγαλούπολη Ντιτρόιτ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά.

Αν και το βράδυ ο ύποπτος παρέμενε ασύλληπτος η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι τον έχει εντοπίσει σε κοντινό ακίνητο και τον έχει περικυκλωσει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την αιματηρή επίθεση εντοπίστηκε στο πάρκο ψυχαγωγίας.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν όταν ένας άνδρας βγήκε από αυτοκίνητο μπροστά στο πάρκο Brooklands Plaza Splash Pad, στο Ρότσεστερ Χιλς, στο Μίσιγκαν, και πυροβόλησε περίπου τριάντα φορές με ημιαυτόματο πιστόλι Glock διαμετρήματος 9 χιλιοστών, αλλάζοντας γεμιστήρες επανειλημμένα, εξήγησε ο σερίφης της κομητείας Όκλαντ, ο Μάικλ Μπουσάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν κάποιο από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κοινότητα Ρότσεστερ Χιλς απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Ντιτρόιτ προς βορρά. Η γειτονική κοινότητα Όξφορντ Τάουνσπιπ, επίσης υπαγόμενη στην κομητεία Όκλαντ, το 2021 είχε βιώσει μια τραγωδία όταν 15χρονος – τότε – μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε μέσα σε σχολείο τέσσερις συμμαθητές του και τραυμάτισε άλλους έξι και μέλος του διδακτικού προσωπικού.

«Είναι γροθιά στο στομάχι προφανώς για εμάς εδώ στην κομητεία Όκλαντ», είπε ο κ. Μπουσάρντ. «Έχουμε βιώσει πολλές τραγωδίες (…) Ακόμα δεν έχουμε χωνέψει καλά-καλά τι έγινε στην Όξφορντ», πρόσθεσε ο σερίφης.

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ δήλωσε μέσω X «συγκλονισμένη» για το mass shooting στο Ρότσεστερ Χιλς.

*Πηγή φωτό: Screenshot

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This