Γιαμάλ, ο πιτσιρικάς που «απειλεί» τα ρεκόρ του Μέσι κι έχει μαζί του στο Euro τα βιβλία του σχολείου

Έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Must Read

Το όνομα του έχει περισσότερα γράμματα από την ηλικία του! Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην Αραβική του καταγωγή που κάνει μακρόσυρτο το πλήρες όνομα, αλλά στη μικρή του ηλικία.

Ο Λαμίν Γιαμάλ Νασράουι Εμπάνα, έχει 25 γράμματα, ενώ δεν έχει κλείσει, ακόμα, τα 17!

Στον αγώνα του Σαββάτου της Ισπανίας με την Κροατία πρόλαβε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ. Έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που πήρε μέρος σε τελική φάση Euro, στα 16 χρόνια, 11 μήνες και 2 ημέρες! Έβαλε στο αρχείο την αντίστοιχη επίδοση του Πολωνού Κάσπερ Κοζλόφσκι που είχε ντεμπουτάρει σε ηλικία 17 χρόνων και 246 ημερών.

Πριν από αυτό είχε φροντίσει να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ σε επίπεδο συλλόγων, αλλά και στην Εθνική.

Πήρε το βάπτισμα του πυρός στις 29 Απριλίου 2023 στο 4-0 με τη Ρεάλ Μπέτις. Μπήκε αλλαγή και έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που συμμετέχει στο πρωτάθλημα (15 χρόνων, 9 μηνών και 16 ημερών).

Στην Εθνική με ένα ματς πήρε δύο ρεκόρ. Στις 20 Αυγούστου αγωνίστηκε στο 7-1 επί της Γεωργίας για τα προκριματικά του Euro. Με ένα ματς έσπασε δύο ρεκόρ σε ηλικία 16 χρόνων και 5 ημερών. Αυτό του μικρότερου σε ηλικία ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στην Εθνική Ισπανίας που κατείχε ο Γκάβι (ήταν 17 χρόνων και 62 ημερών) και του μικρότερου σε ηλικία σκόρερ (πάλι ο Γκάβι όταν ήταν 17 χρόνων και 304 ημερών)!

Η Μπαρτσελόνα φυσικά έχει σπεύσει να δέσει το σούπερ ταλέντο που για τους ειδικούς μπορεί να ξεπεράσει ακόμα κι αυτόν τον Λιονέλ Μέσι εάν μείνει στην ομάδα. Το συμβόλαιο του λήγει το 2026 και η ρήτρα αποδέσμευσης (κρατηθείτε…) φτάνει το ένα δις ευρώ!

Ο Γιαμάλ φεύγοντας για την προετοιμασία και τους αγώνες της Εθνικής πήρε την κονσόλα για τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά και τα βιβλία του σχολείου του. Είναι ακόμα μαθητής και υποσχέθηκε στους καθηγητές του ότι θα διαβάσει στον ελεύθερο χρόνο του για να τελειώσει έγκαιρα τις σπουδές του.

Γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Βαρκελώνης από Μαροκινό πατέρα και μητέρα από την Ισημερινή Γουινέα (μια χώρα στη Δυτική Κεντρική Αφρική). Στα επτά του χρόνια μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για να παρακολουθεί τις προπονήσεις στην περίφημη «Μασία», το αθλητικό κέντρο θρύλος της ομάδας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Τσάβι ήταν αυτός που διέγνωσε ότι ο εξτρέμ που έχει ύψος 1μ.78 είναι κάτι διαφορετικό. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η οικονομική δυσπραγία της ομάδας που την έκανε να στραφεί στα ταλέντα της αφού αδυνατούσε να πραγματοποιήσει ακριβές μεταγραφές.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

Στην Ισπανία ελπίζουν ότι έχουν βρει τον ποδοσφαιριστή που θα οδηγήσει ψηλά την ομάδα και θα τους επαναφέρει στην κορυφή, ενώ στην Μπαρτσελόνα θεωρούν ότι ο Γιαμάλ, αλλά και οι άλλοι πιτσιρικάδες θα μπορέσουν κάποια στιγμή να ανταγωνιστούν με επιτυχία τους ακριβοπληρωμένους άσους της Ρεάλ που σαρώνουν τους τίτλους.

Προς το παρόν δείχνει να συνεργάζεται άψογα με τον Μαδριλένο Καρβαχάλ στον οποίο έκανε την τέλεια ασίστ για να σημειώσει το τρίτο γκολ στον αγώνα με την Κροατία.




Υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικότερο. Ο Μέσι ήταν δικό τους προϊόν, εκεί έμαθε τα μυστικά του, αλλά σε επίπεδο εθνικής τον καρπώθηκε η Αργεντινή. Τουλάχιστον ο Μαροκινός στην καταγωγή θα μείνει να φορά για χρόνια τη φανέλα των «φούριας ρόχας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This