Στα δύο η Γαλλία μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Μακρόν

Ολοένα και περισσότερα γαλλικά ΜΜΕ θεωρούν «τελειωμένο» τον πρόεδρο της χώρας

Must Read

Σε δυο στρατόπεδα έχει χωριστεί η Γαλλία, μετά βραδυφλεγή βόμβα των πρόωρων εκλογών, που απασφάλισε ο Εμανουέλ Μακρόν, στις 9 Ιουνίου. Από τη μία οι υποστηρικτές του αριστερού Λαϊκού Μετώπου και από την άλλη όσοι επιθυμούν να δουν την Εθνική Συσπείρωση (RN), από το φάσμα της ριζοσπαστικής δεξιάς, να παίρνει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.

  • Από τη Μαρία Δεναξά

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, αρκετοί επώνυμοι καλούν να υψωθεί ανάχωμα στο κόμμα του Ζορντάν Μπαρντελά και μάλιστα δημόσια. Έτσι, μετά τον ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γαλλίας, Μάρκους Τουράμ, που τοποθετήθηκε δημόσια κατά του ακροδεξιού κόμματος, προτρέποντας τους συμπολίτες του να αγωνιστούν ώστε το RN «να μην περάσει» και η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Mαριόν Κοτιγιάρ πήρε θέση, προκαλώντας αίσθηση.

Σε φωτογραφία της που ανέβασε η Κοτιγιάρ στο διαδίκτυο, προβάλει κονκάρδα που γράφει ανορθόγραφα «Η νεολαία ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ την Εθνική Συσπείρωση».

Και τα ΜΜΕ αποτελειώνουν τον Μακρόν

Όσο για το κόμμα του Μακρόν, αυτό, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, αναμένεται να… εξαϋλωθεί στις εκλογές. Το περιοδικό «L’Express», πάντως, δεν φαίνεται να περιμένει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για να… αποτελειώσει με γλώσσα που τσακίζει τον Γάλλο πρόεδρο. «Ο τρόπος διακυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν είναι χαρακτηριστικός του “ναρκισσιστή μάνατζερ” που έχει μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι είναι ανώτερος από τους άλλους και περισσότερο οραματιστής», υπογραμμίζει το περιοδικό.

Κι άλλα γνωστά έντυπα, όπως η εφημερίδα «Le Monde», τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως γυρίζουν την πλάτη στον πολιτικό τον οποίο βοήθησαν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γαλλίας με χαρακτηριστική μεροληψία, η οποία θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστημιακά τμήματα δημοσιογραφίας.

Oπως, λοιπόν, αποκαλύπτει η «Le Monde», ο Μακρόν φέρεται να είπε σε γνωστό επιχειρηματία πως είναι ικανοποιημένος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Γαλλία. «Το προετοίμαζα αυτό εδώ και εβδομάδες και είμαι ενθουσιασμένος», δήλωσε στον επιχειρηματία την επομένη της διάλυσης της εθνοσυνέλευσης. Μόνο που ο Μακρόν δεν είχε λογαριάσει πως η κατάσταση θα στρέφονταν εναντίον του. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, λέγεται παρασκηνιακά πως ο Γάλλος πρόεδρος, «θέλει να συγκατοικήσει με τους συντρόφους της Λεπέν, γιατί πιστεύει πως η συγκατοίκηση θα τοΎ επιτρέψει να ενεργήσει και να τοποθετηθεί ως “προπύργιο” για να προστατεύσει τη γαλλική Δημοκρατία που κινδυνεύει. Έτσι πιστεύει πως θα ανακτήσει την πολιτική του αξιοπιστία». Είτε τα καταφέρει είτε όχι, οι βουλευτικές εκλογές σε κάθε περίπτωση θα σηματοδοτήσουν το τέλος του Μακρονισμού, καταλήγει η «Le Monde». Δείτε εδώ το συγκεκριμένο άρθρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This