Μηνύματα δύναμης από έναν αυθεντικό άνθρωπο

Ο ∆ημήτρης Σταρόβας απέδειξε περίτρανα ότι «ακόμα και μέσα από άσχημα γεγονότα που περνάμε μπορεί πάντα να βγει κάτι θετικό»

Must Read

Για να καταλάβει κανείς ποιος είναι ο Δημήτρης Σταρόβας αρκεί να ακούσει πώς αξιολογεί ο ίδιος την «καλύτερη αμοιβή» για τη δουλειά του. Οταν ρωτήθηκε σχετικά σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει: «Η μεγαλύτερη αμοιβή που πήρα ποτέ ήταν από μια κυρία που ήρθε στο καμαρίνι το 2006, στον Ζυγό όπου ήμασταν τότε οι Αγαμοι για παραστάσεις. Εκείνη την ώρα ήταν στο καμαρίνι και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μας είπε αυτή η κυρία ότι μας είχε δει για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είχε έρθει κάποιους μήνες μετά αφότου είχε χάσει τον γιο της. “Τότε είχα αποφασίσει να αυτοκτονήσω” μάς εξομολογήθηκε. “Αλλά κάποιοι φίλοι μου με είχαν φέρει το 1992 να σας δω σε μια προσπάθεια να ξεφύγω λίγο. Και τότε ήταν που άλλαξα γνώμη. Το ’χα μέσα μου και ήρθα να σας το πω”. Ποια αμοιβή μπορεί να είναι καλύτερη απ’ αυτό;».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη/
    Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ο Δημήτρης Σταρόβας δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ακόμα και για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του συμπεριφέρεται όπως ακριβώς περίμεναν όσοι τον γνωρίζουν. Με τον δικό του τρόπο κι ένα ζεστό μήνυμα, έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό, θέλησε να δείξει σε όλους ότι συνέρχεται και είναι καλά, αλλά και να τους ευχαριστήσει για το κύμα συμπαράστασης. Αυθεντικός, ακομπλεξάριστος, βαθιά ανθρώπινος και χωρίς κανένα πρόβλημα να τσαλακωθεί.

«Δεν ήθελα να κάνω το βίντεο αυτό για να μη με δείτε έτσι όπως δεν με έχετε συνηθίσει. Αλλά σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε, μέσα στη ζωή είναι όλα», είπε στο βίντεο που ανέβασε, επιχειρώντας να αρθρώσει αργά αλλά ολόσωστα κάθε λέξη, μοιράζοντας μέσα απ’ όσα περνάει τη δύναμη προς όλους ότι τα πάντα παλεύονται, αρκεί να υπάρχει ισχυρή θέληση.

Ενα από τα όπλα του είναι ο λόγος του. Αμεσος, επικοινωνιακός επί της ουσίας, με μια πηγαία λαϊκότητα που τον έχει αναδείξει σε ένα από τα πιο συμπαθή πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Σπάνια θα ακουστεί κάτι αρνητικό για τον Σταρόβα, μια εξαίρεση στον συνηθέστερο τηλεοπτικό κανόνα των «μπηχτών» για όλους.

Ολα δείχνουν ότι πολύ σύντομα ο καλλιτέχνης θα μπορέσει να συνεχίσει τις δημιουργικές δραστηριότητές του, όπως και πριν. Εχοντας ήδη ξεκινήσει την περιοδεία του 2024 με τους Αγαμους, ενημέρωνε τακτικά το προσωπικό του κανάλι στο YouTube με μυστικά για την κιθάρα και το ξύρισμα, συνταγές μαγειρικής, συνεντεύξεις, απόψεις του για θέματα της επικαιρότητας κ.ά.: «Είμαι καλός μοντέρ, φωτογράφος και μαθαίνω πολύ γρήγορα. Ασχολούμαι με home studio για μουσικές, έχω συμπυκνωμένη γνώση. Είμαι περίεργη ιστορία. Μπορεί για κάτι που μου αρέσει και με ενδιαφέρει να δουλεύω 30 ώρες σερί. Τα μαθήματα κιθάρας που κάνω τα βλέπω σαν λειτούργημα κι έπρεπε να το έχω πράξει νωρίτερα. Μ’ αρέσει να βλέπω την εξέλιξη του άλλου και τη χαρά του».

Για όσους πιθανόν δεν το γνωρίζουν είναι ένας από τους καλύτερους Ελληνες κιθαρίστες, έχοντας μια μεγάλη γκάμα από σπάνιες κιθάρες. Εγινε γνωστός στο ευρύ κοινό παίζοντας τον σκληρό χεβιμεταλά στο πολύ προχωρημένο για την εποχή σίριαλ της δεκαετίας του ’90 «Είμαστε στον αέρα» των Θοδωρή Μανίκα και Παναγιώτη Κούστα, δίπλα στους Αθερίδη, Μιχαηλίδη, Ματσούκα, Πουλικάκο, Κουλιανού κ.ά. Ο ρόλος του Σταρόβα ήταν ντελικάτος, παρότι το βασικό του χαρακτηριστικό ήταν πως μιλούσε από ελάχιστα έως… καθόλου. Οι ατάκες του ήταν σχεδόν κάθε φορά κοφτές, «βαριές» και μονολεκτικές, κάτι που τον έκανε αμέσως ξεχωριστό.

Εχει δηλώσει «είμαι συντηρητικός», εξηγώντας: «Αν είναι να δω μια ταινία ή έναν πίνακα ζωγραφικής και δεν καταλάβω τίποτα, τότε είναι μπερδεμένα τα πράγματα. Δεν μπορεί να μην ισχύει κανένας κανόνας. Να σπάνε οι φόρμες, αλλά με τρόπο». Η άποψή του είναι πως «ο κόσμος δεν πρέπει να παίρνει και τόσο σοβαρά όσα λέγονται. Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του σε ένα προφίλ στο… Instagram».

Θεωρεί τον εαυτό του ευγενικό, καθορίζοντας ότι «ευγένεια είναι να μην κάνεις τον άλλον να νιώσει άβολα. Διότι μπορώ ακόμα και με ευγένεια να σε κάνω ράκος. Δεν είναι ευγένεια αυτό, όμως».

Τον πατέρα του δεν τον γνώρισε. Δεν δέχτηκε να παντρευτεί τη μητέρα του και απομακρύνθηκε από αυτήν προτού εκείνος γεννηθεί: «Πολύ ρόλο έπαιξε η μάνα μου. Με αντιμετώπιζε πάντα σαν να ήμουν μεγάλος. Δεν μου είπε ψέματα ποτέ, ούτε για τον βιολογικό μου πατέρα. Δεν γνώρισα τον πατέρα μου κι έτσι δεν τον είχα ποτέ ώστε να μου λείψει. Μεγάλωσα σαν βασιλόπουλο παρ’ όλη τη φτώχεια, αν και τη δεκαετία του ’60 το να μεγαλώνει μια γυναίκα μόνη της ένα παιδί δεν ήταν εύκολο. Γίνονταν άγρια πράγματα τότε. Ομως, δεν επέτρεψε η μητέρα μου να περάσουν σε μένα οι καταστάσεις που αντιμετώπιζε».

Για τον Σταρόβα «ακόμα και μέσα από άσχημα γεγονότα που περνάμε μπορεί πάντα να βγει κάτι θετικό, πρέπει να το έχουμε πάντα υπ’ όψιν μας αυτό». Στην τωρινή δυσκολία χρειάστηκε να θυμηθεί τα ίδια τα λόγια του. Για να ακολουθήσει για ακόμα μια φορά τον δικό του δρόμο. Θα τα καταφέρει, όπως πάντα!

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Το αρχικό επώνυμό του είναι Λαγαρίας, από τη μητέρα του. Επειτα πήρε το επώνυμο Σταρόβας από τον πατριό του. Ηταν από τα βασικά μέλη της επιτυχημένης μπάντας Αγαμοι Θύται, μαζί με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Θοδωρή Αθερίδη κ.ά. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στην Ελλάδα. Συμμετείχε ως ηθοποιός σε επιτυχημένα σίριαλ, όπως το «Είμαστε στον αέρα» του Mega, και ταινίες, αλλά και ως παρουσιαστής σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και τοκ σόου. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό του κανάλι στο ΥouΤube «Starovastv» με πάνω από 120.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Στις 15 Μαΐου εισήχθη εσπευσμένα στο Τζάνειο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πέρασαν πολλά λεφτά από τα χέρια του όταν πρωτοβγήκε το στοίχημα, αλλά το είχε δηλώσει και ο ίδιος ότι καταστράφηκε από τον τζόγο.Μακάρι όλοι,σαν κι αυτόν να μαθαίναν από τα λάθη τους.Αλλά για να μάθεις,πρέπει πρώτα να δείς και να παραδεχτείς το λάθος σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This