Φρίκη στον Λαγκαδά: Βρέθηκε γάτα με τρία πόδια κομμένα πιθανότατα από ανθρώπινο χέρι

Must Read

Με ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου ήρθαν κάτοικοι στο χωριό Περιβολάκι του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς βρήκαν σχεδόν ετοιμοθάνατη μία γάτα με κομμένα τα τρία από τα τέσσερα ποδαράκια της, κατά πάσα πιθανότητα από ανθρώπινο χέρι.

Ο άτυχος γατούλης μεταφέρθηκε από την πρόεδρο της Φιλοζωικής Α.Μ.Κ.Ε «Αδέσποτα Σέιχ Σου», Βούλα Τζάνου στην Κτηνιατρική Κλινική Αγαθαγγελίδη στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου και νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση, καθώς ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, μιας και τα κομμένα πόδια του έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σήψη. Χθες Δευτέρα του έγινε χειρουργικός καθαρισμός, αφαιρέθηκαν όσα… σκουλήκια ήταν δυνατόν να αφαιρεθούν από τα ποδαράκια του και η θεραπεία του θα συνεχιστεί με φαρμακευτική αγωγή, ενώ λόγω της αναπηρίας του τοποθετήθηκε και σφαγιτιδικός καθετήρας.

Όπως ανέφερε στο grtimes.gr ο επικεφαλής και ιδιοκτήτης της Κτηνιατρικής Κλινικής, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, θα χρειαστεί διάστημα περίπου ενός μήνα μέχρι να θεραπευτούν οι πληγές, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία για τεχνητά πρόσθετα άκρα, η οποία απαιτεί, επίσης, πολλαπλά χειρουργεία και αναισθησίες.

Δεδομένου ότι πρόκειται επίσης για μια ιδιαίτερα κοστοβόρα διαδικασία, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε περίπου 3.000 ευρώ μόνο για τα υλικά για το κάθε άκρο που θα έρθουν με ειδική παραγγελία από το εξωτερικό, αναμένεται να γίνει καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων από την προαναφερθείσα φιλοζωϊκή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εντός της ημέρας, εξάλλου, θα εκδοθεί από την κλινική κτηνιατρικό πόρισμα για τον γατούλη, με τον κ. Αγαθαγγελίδη να επισημαίνει, πάντως, ότι τα τρία άκρα έχουν κοπεί «με τέμνον όργανο» και οι τομές είναι τελείως κάθετες, γεγονός που οδηγεί στη συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό η αποτρόπαια αυτή πράξη αυτή να έχει γίνει από ανθρώπινο χέρι. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο ακρωτηριασμός να οφείλεται και σε ατύχημα με κάποιο γεωργικό μηχάνημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως φιλόζωοι από τη Θεσσαλονίκη και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσουν τον άτυχο γατούλη, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες αποκατάστασής του.

*πηγή φωτό: Voula Tzanou/Facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This