Ενιαίο σχήμα κεντροαριστεράς θέλει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τι έδειξε η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα

Must Read

Σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς «εδώ και τώρα» ζητεί η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα, το ποσοστό των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησαν ότι επιθυμούν συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ήταν ακριβώς ίδιο με εκείνο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που εξέφρασαν την ίδια επιθυμία, δηλαδή 83%.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο, σχεδόν επτά στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 69%) από όλη την «παλέτα» των κομμάτων θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των κομμάτων του χώρου προς ένα ενιαίο σχήμα, ενώ το 27% θεωρεί πως θα πρέπει να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Ειδικότερα, ωστόσο, στο ερώτημα αν «θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα ενιαίο σχήμα», θετικά απάντησαν τόσο το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το 83% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ένα τέτοιο δυνητικό εγχείρημα είχε θετική ανταπόκριση και από το 54% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων της ΝΔ.

Παράλληλα, με βάση την εν λόγω δημοσκόπηση, οι πολίτες σε ποσοστό 45% αναγνωρίζουν ότι η ευνοημένη πολιτική δύναμη των ευρωεκλογών είναι η άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% πιστεύει ότι ενισχύθηκε το Κέντρο και μόλις το 9% η Αριστερά.

Όσον αφορά, εξάλλου, στο εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, 57% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, έναντι ποσοστού 42% που πιστεύει το αντίθετο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γελαμε μεχρι δακρυων με το Ινστιτουτο Τσιπρα.
    Βεβαια ο ιδιος δε μας ειπε που βρηκε τα λεφτα για να στησει αυτην την περιεργη και υποπτη παραγκα.

  2. Νάτα μας..

    Τον βρήκανε τον δρόμο τους οι κυνοβουλευτικοί μας φιλελέ..

    Οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις,θα είναι το κκ με την ελ λύση..

    Παλιά κλασσικά ιστοριο-γραφημμένα ..

    Τον πατακκό να περιμένουμε μαζί και τον βασιλιά γεώργιο τον β,να μπεί η χώρα σε νέες γερές βάσεις..Ερχονται και νέα εξωτερικά προβλήματα συνεχώς,θα τους χρειαστούμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This