ΠΑΣΟΚ: Το ραντεβού του Ανδρουλάκη με τους αμφισβητίες του

Σήμερα η κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται σε εκρηκτικό κλίμα

Must Read

Εφτασε η ώρα της κρίσης για το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δίνει ραντεβού σήμερα με τους αμφισβητίες του, κατά την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται εκρηκτική.

Το σκηνικό που έχει στηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην «πράσινη» παράταξη είναι εμφυλιοπολεμικό, με τις δυο πλευρές -προεδρικό μπλοκ και αντιφρονούντες- να εξαπολύουν δημόσιες εκατέρωθεν βολές. Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή παρέμβασή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε πρώτη φορά το γάντι, καθώς διατρανώνοντας πως δεν θα δεχτεί ρεσάλτα και τυχοδιωκτισμούς, κάρφωσε πρώτη φορά όσους του ασκούν κριτική αλλά και τους επίδοξους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

«Μετά τις θεσμικές αποφάσεις, όποιος βγει με τοξικό λόγο θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προειδοποιώντας -κατά άλλους απειλώντας- με διαγραφές. Οι διαφωνούντες πάντως απάντησαν ήδη, με πιο χαρακτηριστική την αναφορά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ερωτηθείς εάν βρίσκεται υπό διαγραφή, απάντησε «οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν».

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι αυτό που εννοούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πως δεν θέλει ο χώρος τους να υποστεί τα αποτελέσματα προσωπικών φιλοδοξιών, που μπορούν να πάρουν τα χαρακτηριστικά τυχοδιωκτισμού. Βεβαίως, το βασικό ερώτημα είναι το πότε θα στηθεί η εσωκομματική κάλπη, με τους διαφωνούντες να ζητούν εκλογές το φθινόπωρο. Αυτό που εκτιμάται είναι πως σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί με την τελική απόφαση στην Κεντρική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου. Τα περί κάλπης άμεσα, τον Ιούλιο, σε κάθε περίπτωση θεωρούνται εκτός συζήτησης. Εξάλλου, η εσωκομματική αντιπολίτευση καταλογίζει στον πρόεδρο ότι προχώρησε στην εν λόγω διαρροή προκειμένου να κόψει αντιδράσεις, κοινώς πως μπλόφαρε.

Αυτό που επιθυμεί σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι να δείχνει πως έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι μόνο στο επίπεδο του πώς και του πότε της εσωκομματικής κάλπης αλλά και όσον αφορά τους επίδοξους δελφίνους, εξ ου και η αναφορά του από τον αέρα της ΕΡΤ στην πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη για ρεσάλτα και τυχοδιωκτισμούς που δεν θα επιτρέψει. Το πώς θα απαντήσει σήμερα είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου, καθώς σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να τα… ακούσει από σειρά κορυφαίων στελεχών δίχως να απαντήσει με ηχηρό τρόπο.

Την ίδια ώρα πάντως, ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση του ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ της προγραμματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, προβάλλοντας το μοντέλο της Γαλλίας και τη συσπείρωση της Αριστεράς απέναντι στη Μαρίν Λεπέν. «Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν χρέος απέναντι στην Ακροδεξιά. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνσή μας» ανέφερε.

Πάντως, αν και οι παροικούντες την πασοκική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά το χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, όπως και του αδερφού του Νίκου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να δώσει το «παρών» κατά τη συνάντηση του κυρίου Ανδρουλάκη με τον πρόεδρο των ευρωσοσιαλιστών χθες στη Βουλή.

Απάντηση Δούκα στην απειλή για διαγραφές

Από βήματος του ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε ο Χάρης Δούκας να απαντήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη, που προειδοποίησε τους «αντάρτες» με διαγραφή.

«Να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια κοινή συνισταμένη. Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, όχι τοξικότητα. Και το δεύτερο είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This