Αίγυπτος: Στη Δικαιοσύνη «σέρνουν» 16 τουριστικά γραφεία για τους 1.300 νεκρούς προσκυνητές στη Μέκκα

Must Read

Σχεδόν δύο εκατομμύρια προσκυνητές συμμετείχαν στο φετινό Χατζ, το ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά, λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούσαν στην περιοχή, όπου η θερμοκρασία άγγιξε τους 52 βαθμούς Κελσίου(!), οι νεκροί από τη ζέστη ξεπέρασαν τους 1.300.

Οι περισσότεροι από τους προσκυνητές που έχασαν τη ζωή τους ήταν Αιγύπτιοι, με πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές να αναφέρουν στο Reuters ότι ο αριθμός τους έχει ανέλθει σε 672, ενώ υπάρχουν και 25 που παραμένουν αγνοούμενοι. Από την πλευρά της, η ινδονησιακή κυβέρνηση υπολογίζει πως έχουν χάσει τη ζωή τους 236 Ινδονήσιοι, ενώ η ινδική υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους 98 Ινδοί πολίτες.




Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και πολίτες από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Ιράν και τη Σενεγάλη, με τους 1.301 προσκυνητές που έχασαν τη ζωή τους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών να καθιστούν το φετινό Χατζ το πιο πολύνεκρο στην ιστορία.

Για μια τραγωδία τέτοιου μεγέθους, δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να μην αναζητηθούν ευθύνες. Ως εκ τούτου, την Πέμπτη 20/6 σχηματίστηκε στην Αίγυπτο μια μονάδα διαχείρισης κρίσεων, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας, Μουσταφά Μαντμπουλί, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση της κατάστασης. Και, σε σημερινή της ανακοίνωση, ανέφερε ότι ανέστειλε τις άδειες 16 τουριστικών γραφείων, τα οποία και παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές, κατηγορώντας τα ότι ευθύνονται για θανάτους κυρίως προσκυνητών που δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για να ταξιδέψουν.




*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This