ΕΥΠ: Αιφνιδιαστικός έλεγχος Ζήση για τις υποκλοπές – Έρευνα για τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν παράνομα μέσω Predator

Κοντά στην ολοκλήρωσή της η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την πολύκροτη υπόθεση

Must Read

Έφοδο στα γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, συνοδευόμενος από δύο πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός «μπούκαρε» στα γραφεία της ΕΥΠ, με σκοπό να διαπιστώσει εάν τα πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator ταυτίζονται με εκείνα για τα οποία είχαν εκδοθεί άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου από την υπηρεσία για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθότι στο παρελθόν, όσες προσπάθειες είχαν γίνει είτε στην ΑΔΑΕ, είτε στο αρμόδιο τριμελές όργανο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι 92 που έγιναν στόχοι του Predator και βρίσκονται στη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, δεν είχαν ευδοκιμήσει.

Τα αποτελέσματα της επιτόπιας έρευνας του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των δύο πραγματογνωμόνων δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά, όπως και να ‘χει, η έρευνα του κ. Ζήση για τις παρακολουθήσεις οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, καθώς έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές, μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This