Επίτιμη δημότης Ορεστιάδας η Σακελλαροπούλου

Must Read

Επίτιμη δημότης Ορεστιάδας αναγορεύτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρέστη στις εκδηλώσεις των «Ορεστείων 2024» για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας.

Τιμές απέδωσε στην ΠτΔ στρατιωτικό άγημα έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων, όπου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος, για να παρακολουθήσουν μαζί τη δοξολογία, επί τη ιδρύσει της πόλης, χοροστατούντων των τριών μητροπολιτών Εβρου και Ροδόπης. Αμέσως μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Πολύκαρπου Βαρβάκη στο ομώνυμο πάρκο δίπλα στον ιερό ναό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στη συνέχεια στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, όπου τελέστηκε η αναγόρευσή της σε επίτιμη δημότισσα.

Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, την καλωσόρισε ο δήμαρχος και στη συνέχεια η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεοδώρα Σέμεν ανάγνωσε το πρακτικό συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με την ομόφωνη απόφαση αναγόρευσης.

Ακολούθησε η παράδοση του πρακτικού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με δύο δώρα με το σύμβολο της πόλης, την Ιφιγένεια, απεικονιζόμενη διαφορετικά από το επίσημο λογότυπο του δήμου, συν τα αρχικά Δ.Ο.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στις Καστανιές, προκειμένου να εγκαινιάσει τη διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας «Ευγένιος Ευγενίδης», που δημιουργήθηκε από το Ιδρυμα Ευγενίδου και το Διεθνές Γαλλικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Cité des scienceset de l’ industrie, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον πρωτοπόρα ιδρύματα στον χώρο της επιστημονικής μουσειολογίας.

Τα 57 εκθέματα της διαδραστικής έκθεσης του Ιδρύματος Ευγενίδου, που αποτέλεσαν πόλο έλξης για περίπου 300.000 επισκέπτες του ιδρύματος, έχουν πλέον ως νέο φυσικό χώρο το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο των Καστανεών, με στόχο να το μετατρέψουν σε Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας του Δήμου Ορεστιάδας.

Τα εκθέματα αφορούν κυρίως τις θετικές επιστήμες, με έμφαση στη φυσική, στη βιολογία και την τεχνολογία, στα οποία μικροί και μεγάλοι μπορούν με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This