Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Λέσβο – Νέες πυρκαγιές σε Καστοριά, Μεσσηνία και Πρέβεζα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βοιωτία

Must Read

Καλύτερη είναι η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης να καταφέρνουν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Την ίδια ώρα νέος συναγερμός σήμανε για πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Καστοριά, Μεσσηνία και Πρέβεζα.

Μάλιστα στις 16:15 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Πρέβεζας να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Λέσβος: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Μανταμάδο της Λέσβου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές.




Φωτιά και στη Μεσσηνία

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας. Στο σημείο σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έκαψε ένα εγκατελειμμένο παράπηγμα Ρομά και 3-4 στρέμματα περίπου.

Αναζητείται ύποπτο όχημα για πυρκαγιά που ξέσπασε στην Καστοριά

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (περίπου στις 13:00) σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Μελάνθιο και Νεστόριο στην Καστοριά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η πυρκαγιά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Την ίδια ώρα ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και αστυνομικοί κάνουν περιπολίες αναζητώντας ένα άσπρο όχημα (τύπου van μετακομίσεων) στην περιοχή, καθώς νωρίτερα κινούνταν ύποπτα στο σημείο.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά έγινε αντιληπτή από περαστικούς οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Στις φλόγες και η Πρέβεζα

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι και στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Γέφυρα Καλογήρου του δήμου Ζήρου και όπως αναφέρει η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά σε χοιροτροφικές μονάδες.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο. Ειδικότερα για την κατάσβεση επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ και 21 οχήματα. Συνδρομή από αέρος παρέχουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βοιωτία

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Ελλοπία της Βοιωτίας καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο αλλά δεν απείλησε κάποιον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, δέκα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης: Πυρκαγιές σε Μυτιλήνη, Όλυμπο και Βοιωτία – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This