Στην Μύκονο αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ τον ηθικό αυτουργό μετά την σύλληψη 44χρονου για την εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό

O 44χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται τις κατηγορἰες

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό. Μετά την σύλληψη βασικού υπόπτου το απόγευμα του Σαββάτου, οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό έχουν επικεντρωθεί στην Μύκονο, όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά το θύμα. Την ίδια ώρα, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται τις κατηγορἰες.




 

Ο 44χρονος συλληφθείς είναι ελληνικής καταγωγής και είχε μπει στο επίκεντρο των ερευνών του Ανθρωποκτονιών για την δολοφονία του 54χρονου έπειτα από ανάλυση του κινητού του θύματος στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Όσα βρέθηκαν εκεί έριξαν φως σε πολλά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.




 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξετάζεται το κατά πόσο συμμετείχαν στην δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Επιπροσθέτως, συνεχίζονται οι καταθέσεις με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος και με συνεργάτες του σε Αθήνα και Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς εκεί αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.




 

Σε σύλληψη μετατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου η προσαγωγή 44χρονου άνδρα για την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται βασικός ύποπτος και είχε καταδικαστεί σε ισόβια πρωτόδικα για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό το 2017 μειώθηκε η ποινή του σε 15 χρόνια.

Ο συλληφθείς αρνείται κάθε συμμετοχή του στην δολοφονία του 54χρονου έξω από το γραφείο του.




 

Αυτό που πρόδωσε τον φερόμενο ως εκτελεστή είναι η μηχανή που οδηγούσε. Μολονότι φορούσε κράνος και γάντια, και έδειχνε ιδιαίτερα ψύχραιμος κατά την εκτέλεση του τοπογράφου, τον έπιασαν οι κάμερες ασφαλείας.




 

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ ο 44χρονος Έλληνας ο οποίος προσήχθη αργά χθες το βράδυ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Ψυχικό την στιγμή που βρισκόταν μέσα στο όχημά του.

Ο προσαχθείς αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση καθώς όλες αυτές τις ώρες που βρίσκεται ενώπιον των έμπειρων στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ είναι «σφίγγα» καθώς δεν έχει ανοίξει το στόμα του και δεν έχει αποκαλύψει καμία πληροφορία και κανένα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.




Ο ύπoπτος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της απαγωγής του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ,  φέρεται να έχει σχέσεις με έλληνα βαρυποινίτη. Για την απαγωγή είχε καταδικαστεί σε ισόβια αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε  στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Στην ΓΑΔΑ βρίσκεται από σήμερα το πρωί και η σύντροφός του 44χρονου. Μάλιστα, στο σπίτι της πραγματοποιήθηκε έρευνα και εντοπίστηκαν ορισμένα στοιχεία τα οποία εξετάζονται από τις αρχές. Οι ερωτήσεις που κάνουν τόσο σε εκείνον όσο και στη σύντροφό του αφορούν συγκεκριμένο πρόσωπο της Μυκόνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι το απόγευμα αναμένονται να υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με την αναζήτηση των ρούχων που φορούσε ο ύποπτος την στιγμή της δολοφονίας. Εφόσον εντοπιστούν τα ρούχα, εξεταστούν και εντοπιστεί πυρίτιδα, τότε, θα έχει λυθεί το μυστήριο της υπόθεσης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του εντοπίστηκαν παρόμοια ρούχα με εκείνα της μοιραίας ημέρα.




Ο 44χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Ζωγράφου και προσήχθη με την βαλίτσα στο χέρι καθώς ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για τη Μύκονο με την φίλη του.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά τα κινητά και τις ηλεκτρονικές συσκευές του 44χρονου και της συντρόφου του, προκειμένου να δουν αν υπήρχαν επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο.Ακόμα, αναμένεται να ζητηθεί άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνου του βασικού υπόπτου τις ώρες πριν και μετά τη δολοφονία.

Δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 44χρονου ανάλογα και με τα στοιχεία που θα προκύψουν.



Πλούσια η δράση του!

Ιδιαίτερα…«πλούσια» αποδεικνύεται η δράση του ατόμου το οποίο προσήχθη χθες ως βασικός ύποπτος για την υπόθεσης της δολοφονίας του τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη μέσα στο όχημά του στην περιοχή του Ψυχικού, μετά την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του 54χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσαχθείς, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, και ιδιαίτερα εμφανίσιμος, έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για αρκετές υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ώρες στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει τουλάχιστον άλλα δύο άτομα. Μάλιστα στη ΓΑΔΑ έχει πάει η σύντροφος του βασικού υπόπτου!




Παράλληλα, το όνομά του «φιγουράρει» σε λίστα με περίπου 200 άτομα της νύχτας που έχουν συμμετοχή σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή, είχε αρκετές γνωριμίες με άτομα της εγχώριας βιομηχανίας του θεάματος. Είχε περάσει αρκετό χρόνο στις φυλακές όπου είχε την ευκαιρία να κάνει σημαντικές…γνωριμίες με πρόσωπα της Greek Mafia.

Μία από τις υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο ύποπτος αφορά στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου!

Ο ίδιος διατηρεί κλειστό το στόμα του και δεν αποκαλύπτει καμία πληροφορία.




Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι μπορεί να φύγει από την χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε με τις βαλίτσες στα χέρια καθώς είχε σχεδιάσει να φύγει με την σύντροφό του για άγνωστο προορισμό.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει το μηχανάκι που χρησιμοποίησε την ημέρα της δολοφονίας το οποίο εξετάζεται από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) για αποτυπώματα.




Οι καταθέσεις για την υπόθεση έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να «φωτίσουν« διαφορετικές πτυχές. Από τα στοιχεία που θα προκύψουν θα διαπιστωθεί αν θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές.




Την ίδια στιγμή που εντείνονται οι έρευνες στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αντίστοιχη έρευνα στη Μύκονο όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ο 54χρονος μηχανικός.

Τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν προσεγγίσει πρόσωπα που γνώριζαν το θύμα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες.

Τα απειλητικά μηνύματα

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είναι το κινητό τηλέφωνο του Παναγιώτη Στάθη, του τοπογράφου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Ψυχικό, και οι ηλεκτρονικές συσκευές του, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Όποιο ίχνος εντοπιστεί εκτιμάται ότι θα βοηθήσει να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ για το ποιος ήθελε νεκρό τον 54χρονο. 

Στο κινητό τηλέφωνο του θύματος εντοπίστηκαν μηνύματα που περιέχουν απειλές προς τον τοπογράφο. Η Αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει εάν τα απειλητικά μηνύματα σχετίζονται με την εν ψυχρώ εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη μπροστά στο γραφείο του.

Δείτε το βίντεο



 

Το μυστήριο με τα χρήματα από το τυχερό δελτίο




 

Οι τελευταίες δουλειές του στην Μύκονο




 

Θρήνος στην κηδεία του Παναγιώτη Στάθη που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Νέο Ψυχικό

Με δάκρυα στα μάτια, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη που έπεσε νεκρός από πυρά εκτελεστή, την ώρα που πάρκαρε κάτω από το γραφείο του στο Νέο Ψυχικό.

Τραγικές φιγούρες στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Χαλάνδρι, η σύζυγος και τα παιδιά του τοπογράφου που έχασαν μέσα σε μια στιγμή, το στήριγμά τους. Το παρών στην κηδεία έδωσαν φίλοι και συνάδελφοί του, κρατώντας λουλούδια στα χέρια του.

Φωτογραφία: protothema.gr

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο δολοφόνος χρησιμοποιήσε δύο όπλα πυροβολώντας τον άτυχο πατέρα δύο παιδιών στο κεφάλι, στον θώρακα, στην κοιλιά και στο πόδι του.

Κρίσιμες θεωρούνται οι καταθέσεις της συζύγου και του συνεργάτη του, την ώρα που οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στη Μύκονο όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά ο 54χρονος.

Στο Μύκονο η έρευνα του κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα, από την έρευνα προκύπτει ότι δύο γεωτεμάχια, ένα στον Αγιο Στέφανο και ένα στα στα Χουλάκια είχαν αποτελέσει σημείο τριβής του 54χρονου με άτομο που δραστηριοποιείται στις κατασκευές. Μάλιστα, ο «αντίδικος» είχε εκφραστεί αρκετές φορές απειλητικά για τη ζωή του 54χρονου τοπογράφου.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή, η  Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερευνά διεξοδικά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων του τοπογράφου. Οι δοσοληψίες του θύματος και των συνεργατών του βρίσκονται στο «μικροσκόπιο», καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This