Χωρίς αποτέλεσμα παραμένει μέχρι σήμερα η έρευνα που είχε παραγγείλει ο ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, από τον Σεπτέμβριο του 2022, για την απόφαση απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Siemens από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με αφορμή την έκδοση της απόφασης που έβαλε ταφόπλακα διά της παραγραφής σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης είχε παρέμβει στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα προς κάθε κατεύθυνση για να διαπιστωθεί ποιοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ευθύνονται για την παραγραφή της υπόθεσης Siemens, που οδήγησε στην ατιμωρησία των εμπλεκομένων.
Εν ολίγοις ο κ. Ντογιάκος ζητούσε από ανώτατο εισαγγελέα στον οποίον είχε αναθέσει την έρευνα να ελέγξει όλους όσοι κατά καιρούς αναμείχθηκαν στις έρευνες της υπόθεσης με τα μαύρα ταμεία της Siemens και να εστιάσει στο ποιοι και γιατί καθυστέρησαν, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί στην παραγραφή των αδικημάτων και ουσιαστικά στην ατιμωρησία των εμπλεκομένων.
Κι ενώ ακόμη δεν έχουμε μάθει από την έρευνα που είχε παραγγείλει ο κ. Ντογιάκος ποιοι δικαστές και εισαγγελείς ευθύνονται για την ταφόπλακα στη Siemens, την περασμένη Τρίτη το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας απέδωσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν κατασχεθεί ως προϊόντα δωροδοκίας (χρήματα, ακίνητα) όχι μόνο στους αθωωθέντες, αλλά και σε αυτούς που περέμειναν ατιμώρητοι λόγω παραγραφής. Μήπως θα περιμένουμε και η έρευνα για την παραγραφή να οδηγηθεί κι αυτή σε… παραγραφή;