Eπιστήμονες ανακάλυψαν μηχανή που μετατρέπει τον αέρα σε νερό

Λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας

Must Read

Νέες ανακαλύψεις! Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα μηχάνημα που μπορεί να μετατρέψει αποτελεσματικά τον αέρα σε νερό… Και ταυτόχρονα να λύσει πολλά προβλήματα.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση αναφέρει ότι «περίπου 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια βρίσκουν το νερό σπάνιο για τουλάχιστον ένα μήνα του έτους».

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί, σημειώνοντας ότι «η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την λειψυδρία. Οι επιπτώσεις του μεταβαλλόμενου κλίματος καθιστούν το νερό πιο απρόβλεπτο».

Η UNICEF εκτιμά ότι «περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτοπιστούν από την έντονη λειψυδρία μέχρι το 2030».

Σύμφωνα με μία άλλη μελέτη πιστεύεται ότι υπάρχε πιθανή λύση, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν περίπου 1300 τρισεκατομμύρια λίτρα γλυκού νερού στην ατμόσφαιρα που θα μπορούσαν εύκολα να συλλεχθούν χωρίς να βασίζονται στην υπάρχουσα παροχή υγρών υδάτων».

Ειδικότερα, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα μηχάνημα που θα μπορεί να μετατρέπει αποτελεσματικά τον αέρα σε νερό, αντλώντας υγρασία από το περιβάλλον, ακόμη και σε ξηρές συνθήκες.

Η συλλογή ατμοσφαιρικού νερού, με βάση την απορρόφηση (SAWH), είναι ένας τομέας της μηχανικής που εξετάζει τρόπους επίλυσης της λειψυδρίας, η οποία «παραμένει μια μεγάλη πρόκληση σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ACS Energy Letters.

Παραδείγματα παρόμοιας μηχανικής περιλαμβάνουν τους συλλέκτες ομίχλης και τους συλλέκτες νερού, οι οποίοι συγκρατούν την υγρασία από τον αέρα.

Αυτά τα μοντέλα «συχνά δεν είναι εφαρμόσιμα σε ένα ξηρό περιβάλλον», οπότε οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης επινόησαν έναν νέο τρόπο εναλλακτικό που «έχει επιδείξει μεγάλες δυνατότητες για την παροχή φρέσκου νερού σε ένα ευρύ φάσμα κλιματικών συνθηκών».

Το νέο μοντέλο υπόσχεται «5.826 λίτρα» νερού την ημέρα, αλλά παραδέχεται ότι «αυτό συνεπάγεται σημαντική ενέργεια».

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι ερευνητές δημιούργησαν μια «αξιόπιστη και αποτελεσματική πηγή παραγωγής πόσιμου νερού που μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες υπάρχουσες εφαρμογές, όπως σε κτίρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και μεταφορές με κατάλληλη απορριπτόμενη θερμότητα υψηλής πυκνότητας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This