Ο Γεωργιάδης απειλεί με επιστράτευση τους ιδιώτες γιατρούς!

Ο υπ. Υγείας κάλεσε τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους να προτείνουν λύσεις επ’ αμοιβή, «ειδάλλως το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει»...

Must Read

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το ενδεχόμενο ακόμα και να επιστρατεύσει τους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να «γεμίσει» τα νοσοκομεία που αδειάζουν από νοσηλευτικό προσωπικό. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων του υπουργού, ο οποίος επιφυλάχθηκε για λίγες μέρες προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Κάλεσε τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους να προτείνουν λύσεις επ’ αμοιβή, «ειδάλλως το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει»!

Η ερώτηση αφορούσε το νοσοκομείο των Μολάων στη Λακωνία και είχε κατατεθεί από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάγια Γρηγοροάκου. Ο Αδ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και είπε «ένας γιατρός που κάνει χρήση του συστήματος συνταγογράφησης του ελληνικού κράτους μέσω της ΙΔΥΚΑ στην πραγματικότητα είναι ένας κρίκος του συνολικού συστήματος υγείας του ελληνικού κράτους και δεν μπορεί ένας γιατρός που κάνει χρήση αυτής της συνταγογράφησης για τους δικούς του ασθενείς να αδιαφορεί αν δίπλα του το νοσοκομείο είναι έτοιμο να κλείσει».

Κάλεσε δε τον Ιατρικό Σύλλογο της Λακωνίας να λύσει το πρόβλημα με «αυτόβουλη κίνηση»! «Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή γιατί πριν φτάσω στη δική μου απόφαση θέλω να δώσω λίγες μέρες ακόμη περιθώριο μήπως υπάρξει κάποια αυτόβουλη κίνηση και κάνω έκκληση στον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας να μας πει τι προτίθεται να κάνει για να βοηθήσει το κράτος για να βγαίνουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία και να μην έχουν πρόβλημα οι ασθενείς. Εάν δεν υπάρξει καμία διάθεση καμίας συνεργασίας από κανέναν, σας διαβεβαιώ ότι ο νυν υπουργός Υγείας η περίπτωση να βλέπει νοσοκομεία να μένουν χωρίς γιατρούς, να βγαίνουν οι διαγωνισμοί άγονοι έως και 14 φορές σε ένα νοσοκομείο και έξω από το νοσοκομείο να ανθεί η ιδιωτική αγορά ιδιωτών ιατρών που καλύπτουν και με το παραπάνω τις ιατρικές ανάγκες του πληθυσμού με τη δική τους αμοιβή θα μας βρουν απολύτως απέναντι», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «σας διαβεβαιώ ότι το κράτος, έχει πάρα πολλούς τρόπους να δράσει. Κάνω μια τελευταία έκκληση στους οικείους ιατρικούς συλλόγους που έχουν διαρκώς άδειες κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες που θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα των εφημεριών των νοσοκομείων και που ταυτοχρόνως διαθέτουν οι ειδικότητες αυτές, πληθώρα ιδιωτών ιατρών πλησίον του νοσοκομείου να προτείνουν λύσεις σε εθελοντική βάση επ’ αμοιβή».

«Ειδάλλως το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει. Διότι η ιδιωτική υγεία είναι απαραίτητη ως συμπλήρωμα του δημοσίου συστήματος, άρα ο βασικός πυλώνας παροχής υγείας στην ελληνική Δημοκρατία ήταν είναι και θα είναι το δημόσιο σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όποιος ασχολείται με την Υγεία στην Ελλάδα πρέπει να προσέχει ως κόρην οφθαλμού το ΕΣΥ από όποια θέση και να είναι», κατέληξε.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This