Ο Μπάιντεν επιμένει πως παραμένει ο καταλληλότερος αντίπαλος του Τραμπ: «Τον νίκησα την τελευταία φορά, θα τον νικήσω και τώρα»

«Είναι απλά ένας ψεύτης και δεν έχει κάνει τίποτα μετά το debate...»

Must Read

Την πρόθεσή του να βάλει οριστικό τέλος στη φημολογία περί παραίτησής του από την προεκλογική κούρσα για την αμερικανική προεδρία, φανέρωσε για μια ακόμη φορά σήμερα, Δευτέρα 8/7, ο Τζο Μπάιντεν, αυτή τη φορά με επιστολή του προς τους βουλευτές των Δημοκρατικών, τούς οποίους και καλεί να προχωρήσουν μαζί του ενωμένοι «και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Στην εν λόγω επιστολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, υποστηρίζοντας πως είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στην αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, γιατί αυτό βοηθά τον Τραμπ. «Παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι απόλυτα αποφασισμένος να μείνω σε αυτή την κούρσα έως το τέλος και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», γράφει στην επιστολή του ο Τζο Μπάιντεν.

Αναφερόμενος δε στην καταστροφική εμφάνισή του στο debate, σημειώνει ότι ακούει τις ανησυχίες που εκφράζει ο κόσμος, αλλά, όπως, αναφέρει, οι ψηφοφόροι ήταν εκείνοι που τον επέλεξαν ως υποψήφιο των Δημοκρατικών. «Λέμε τώρα ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει σημασία; Ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν λόγο;», είναι τα ερωτήματα που θέτει και τονίζει πως «δεν θα ήμουν ξανά υποψήφιος, αν δεν πίστευα απόλυτα ότι είμαι ο καλύτερος για να νικήσω τον Τραμπ το 2024».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορώ και μπορούμε να νικήσουμε τον Τραμπ και θα το κάνουμε», υπογραμμίζει, επίσης, και καταλήγει: «Το ερώτημα πώς να προχωρήσουμε έχει διατυπωθεί πολύ εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Και είναι ώρα να τελειώσει. Έχουμε μία δουλειά και αυτή είναι να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχουμε 42 ημέρες για το συνέδριο των Δημοκρατικών και 119 ημέρες για τις εκλογές. Η όποια αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας ή η έλλειψη σαφήνειας για το έργο που έχουμε μπροστά μας μόνο βοηθά τον Τραμπ και πλήττει εμάς. Είναι ώρα να ενωθούμε, να προχωρήσουμε ως ενωμένο κόμμα και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».

«Κάνω νευρολογικό τεστ κάθε ημέρα – Προσπαθήστε να καθίσετε σε αυτό το γραφείο»

Πέρα από την επιστολή, ο Τζο Μπάιντεν παραχώρησε σήμερα και μία μη προγραμματισμένη τηλεφωνική συνέντευξη στο δίκτυο MSNBC. «Δεν θα πάω πουθενά. Δεν θα ήμουν υποψήφιος, αν δεν πίστευα απολύτως ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσω τον Τραμπ», επανέλαβε.

«Τον νίκησα την τελευταία φορά, θα τον νικήσω και τώρα», τόνισε αναφερόμενος στον αντίπαλό του, για τον οποίο επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι απλά ένας ψεύτης και δεν έχει κάνει τίποτα μετά το debate. Τριγυρνά με ένα αυτοκινητάκι του γκολφ εδώ και 10 ημέρες στο Μαρ-α-Λάγκο, μιλώντας με τους πλούσιους φίλους του».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε και τον εκνευρισμό του για την «ελίτ» που τον καλεί, αδικαιολόγητα όπως είπε, να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές. «Με εκνευρίζει τόσο η ελίτ στο κόμμα που… ξέρουν τόσα πολλά», είπε και έστειλε το μήνυμα «αμφισβητήστε με στο συνέδριο».

Σε όσους, εξάλλου, εκφράζουν ανησυχία για την υγεία του και του ζητούν να υποβληθεί σε εξετάσεις, απαντά: «Έκανα νευρολογικές εξετάσεις τον Φεβρουάριο, δημοσιεύτηκαν. Δημοσίευσα όλα τα ιατρικά αρχεία μου και κάνω νευρολογικό τεστ κάθε ημέρα. Προσπαθήστε να καθίσετε σε αυτό το γραφείο και να πάρετε αυτές τις αποφάσεις…».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This