Ο χρήσιμος ηλίθιος

Τι συνέβη στις γαλλικές εκλογές

Must Read

Παρουσιάζεται ως νικητής των εκλογών στη Γαλλία ο Μελανσόν, ενώ ο πραγματικός νικητής είναι φυσικά ο Μακρόν. Ο οποίος, από την τρίτη θέση που βρισκόταν με το κόμμα του Μαζί, με ποσοστό ψήφων 20%, βρέθηκε αιφνιδίως πάνω από το πρώτο κόμμα σε ψήφους, την Εθνική Συσπείρωση, στη δεύτερη θέση δηλαδή και θα ελέγχει πλήρως την επόμενη κυβέρνηση!

Περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Από άρθρο που δημοσιεύθηκε στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ…
    
    «Αν δει κανείς τον απόλυτο αριθμό των ψήφων, τότε το κόμμα της Λεπέν ήταν πρώτο.
    Η Εθνική Συσπείρωση έλαβε 10,1 εκατομμύρια ψήφους ή ποσοστό 37,05%.
    Ο μεγάλος νικητής της εκλογικής νύχτας, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (η αριστερή συμμαχία στην οποία συμμετείχαν η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, οι Σοσιαλιστές, το Κομμουνιστικό Κόμμα και Οικολόγοι), έλαβε 7 εκατομμύρια ή 25,7%
    Και η συμμαχία του Εμανουέλ Μακρόν έλαβε 6,3 εκατομμύρια ψήφους και 23,15%.
    Η τρίτη θέση της Λεπέν που πρώτευσε σε ψήφους εξηγείται από το ένα εκλογικό σύστημα, με βάση το οποίο «ο νικητής τα παίρνει όλα». Ενώ αριστεροί και κεντρώοι απέσυραν εκατοντάδες υποψηφίους από τον δεύτερο γύρο, η Εθνική Συσπείρωση κράτησε τους περισσότερους δικούς της στη μάχη. Οι υποψήφιοι της RN συμμετείχαν σε 90 αναμετρήσεις με τουλάχιστον τρεις υποψηφίους. Σε αυτές τις αναμετρήσεις όποιος κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, πήρε και την έδρα. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι της ακροδεξιάς που ήρθαν δεύτεροι, δεν εξασφάλισαν καμία έδρα για το RN στη Βουλή.»
    
    Μιλάμε για κανονικό πραξικόπημα ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας. Άλλον ψήφισε ο Γαλλικός λαός και άλλος θα τον κυβερνήσει…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This