Μάχη γιγάντων και ταλέντου απόψε στο Μόναχο: Ισπανία-Γαλλία για μία θέση στον τελικό του Euro!

Τιτανομαχία

Must Read

Ντέρμπι με τα όλα του στο Μόναχο απόψε, για το πρώτο εισιτήριο του μεγάλου τελικού του Euro 2024! Η Ισπανία και η Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πρώτο σούπερ ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Allianz Arena (22:00, ΕΡΤ1), με τον νικητή να γίνεται ίσως το φαβορί για τον τελικό της Κυριακής 14 Ιουλίου στο Βερολίνο

Το έτερο ζευγάρι των «4» ανάμεσα σε Ολλανδία και Αγγλία μονομαχεί αύριο (10/07, 22:00) στο Ντόρτμουντ και όποια ομάδα περάσει θα γνωρίζει ήδη τον αντίπαλό της με φόντο το τρόπαιο.

Στα του πρώτου ημιτελικού, μπορεί τα δεδομένα να μοιάζουν ισορροπημένα ωστόσο η Ισπανία δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Μετράει μόνο νίκες (πέντε, εκ των οποίων οι τρεις στους ομίλους και οι δύο στα νοκ άουτ), ενώ έχει μόλις δύο γκολ παθητικό: ένα από την Γεωργία στους «16» και ακόμη ένα τέρμα από την Γερμανία στους «8» τα οποία όμως δεν την επηρέασαν.

Η «φούρια ρόχα» έχει την καλύτερη επίθεση με 11 τέρματα και σε αυτό βασίζεται για τον στόχο της κατάκτησης του τροπαίου. Στον προημιτελικό με τους Γερμανούς έβγαλε χαρακτήρα, παίρνοντας μεγάλη πρόκριση με 2-1 στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, που την έχει γεμίσει με πίστη ότι θα φτάσει ως το τέλος.

Ωστόσο, ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε έχει πολλές απουσίες να διαχειριστεί σε αυτό το τεράστιο ματς. Ο Καρβαχάλ αποβλήθηκε, ο Λε Νορμάν συμπλήρωσε κάρτες και ο Πέδρι χτύπησε στο γόνατο. Όπως όλα δείχνουν, ο Νάτσο θα πάρει θέση στα στόπερ, ο Νάβας στο δεξί άκρο και ο Όλμο σε ρόλο μεσοεπιθετικού, έχοντας και ψυχολογία από το γκολ κόντρα στους Γερμανούς.

Στην αντίπερα όχθη, η Γαλλία έβαλε τέλος σε… κατάρα που φαίνεται να είχε δημιουργηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Μετά τον αποκλεισμό από την Ελβετία στο Euro 2020 και την ήττα από την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, πήρε το αίμα της πίσω απέναντι στην Πορτογαλία. Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και την παράτασης οι «τρικολόρ» ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις τους, βλέποντας τον Φέλιξ να αστοχεί για τους Ίβηρες, με τον Ερναντέζ να λυτρώνει στο τελευταίο πέναλτι το σύνολο του Ντεσάν.

Η Γαλλία του Εμπαπέ ακόμη δεν έχει πετύχει γκολ σε κανονική ροή αγώνα, όμως, έχει φτάσει ένα βήμα πριν τον τελικό και από τις άλλες τρεις ομάδες έχει σε μεγαλύτερο βαθμό το know how για να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων. Οι εμφανίσεις της απέχουν από το ταλέντο των παικτών της, αλλά όσο έρχονται οι προκρίσεις όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Ο Ντεσάν δεν μετρά απουσίες, ενώ θα έχει και μια επιστροφή, αυτή του Ραμπιό που απουσίασε με τους Πορτογάλους και θα πλαισιώσει τους Καντέ-Τσουαμένι στη μεσαία γραμμή. Πιθανό είναι να πάρει φανέλα βασικού και ο Ουσμάν Ντεμπελέ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε, 4-3-3): Σιμόν – Νάβας, Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια – Όλμο, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ – Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν, 4-3-3): Μενιάν – Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές – Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό – Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ντεμπελέ.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This