ΣΕΤΕΠΕ: «Καμία διανομή με μηχανάκι στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες»

«Δεν θα επιτρέψουμε να βλέπουμε συναδέλφους να καίγονται στον ήλιο, με φαινόμενα θερμοπληξίας»

Must Read

Για την αποπνικτική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του delivery και του επισιτισμού κατά την διανομή προϊόντων εν μέσω καύσωνα, μιλούν οι διανομείς μεσα από ανακοίνωση του ΣΕΤΕΠΕ.

Καλούν τους συναδέλφους τους να μην κάνουν “καμία διανομή με μηχανάκι όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες“, μετά και την προειδοποίηση της ΕΜΥ για ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους, όταν στις εγκυκλίους της αναφέρεται για παύση εργασιών στους 40 βαθμούς Κελσίου, την ίδια στιγμή που ένας διανομέας, μένοντας 8 και 10 ώρες εκτεθειμένος στους 37 βαθμούς έχει τον ίδιο κίνδυνο να πάθει κάτι σοβαρό», αναφέρουν.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι «η πλήρης αποζημίωση σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέση, η πλήρης αποχή από την εργασία όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες), η πλήρης καταβολή του ημερομισθίου, συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας».

Αναλυτικά:

Για άλλη μια φορά η ΕΜΥ προειδοποιεί για ακραίες καιρικές συνθήκες, με καύσωνα – και ειδικά στην πόλη μας υψηλή υγρασία. Είναι κατανοητό ότι η θερμική καταπόνηση θα είναι μεγάλη για σειρά επαγγελμάτων, όπως αυτό του διανομέα. Ήδη το Συνδικάτο μας έχει προειδοποιήσει, και τον προηγούμενο μήνα, πως δεν θα επιτρέψουμε να βλέπουμε συναδέλφους να καίγονται στον ήλιο, με φαινόμενα θερμοπληξίας, ενώ θυμίζουμε και τον θάνατο του συναδέλφου μας πέρσι στη Χαλκίδα.

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους, όταν στις εγκυκλίους της αναφέρεται για παύση εργασιών στους 40 βαθμούς Κελσίου, την ίδια στιγμή που ένας διανομέας, μένοντας 8 και 10 ώρες εκτεθειμένος στους 37 βαθμούς έχει τον ίδιο κίνδυνο να πάθει κάτι σοβαρό. Και παράλληλα, με την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τεχνικής Επιθεώρησης, αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, οι έλεγχοι που οφείλουν να γίνονται δεν πραγματοποιούνται στο βαθμό που θα έπρεπε.

Η οργάνωση κι η πάλη μας είναι αυτά που θα σταματήσουν την εργοδοτική ασυδοσία, που θα προστατέψουν τους εργαζόμενους από τον καύσωνα. Και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, με τις παρεμβάσεις μας στα επισιτιστικά καταστήματα που έστελναν διανομείς να πηγαίνουν παραγγελίες. Καλούμε κάθε συνάδελφο που θα αναγκαστεί να βγει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για διανομή να έρθει άμεσα σε επαφή με το ΣΕΤΕΠΕ. Δεν χαρίζουμε την υγεία μας και τη ζωή μας στην εργοδοσία. Παλεύουμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε:

Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών. Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους. Καμία διανομή με μηχανάκι όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Πλήρη αποζημίωση σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης (μισθωτοί, freelancers κλπ).
Πλήρης αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Τα κέρδη τους, οι ζωές μας“!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This