Αντίγραφα και πρωτότυπα…

Ο Κασσελάκης κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι και ο (επίσης αμερικανοθρεμμένος) Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα με 20 ολόκληρα χρόνια διαφορά

Must Read

Είναι καινοφανείς και πρωτότυπες οι αλλαγές στην οργανωτική δομή και τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ο Στέφανος Κασσελάκης; Όχι. Και με όση σημασία έχει αυτό (ή συνειρμούς γεννά), αντιγράφει τον (επίσης αμερικανοθρεμμένο) Γιώργο Παπανδρέου και όσα έκανε στο ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα με 20 ολόκληρα χρόνια διαφορά!

Το πρώτο βήμα έγινε τον Μάρτιο του 2005, όταν στο πλαίσιο της «ανασυγκρότησης του κόμματος, την επικαιροποίηση του καταστατικού και την εκλογή νέων οργάνων» η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε Εθνικό Συμβούλιο και γραμματέας εξελέγη (τι ειρωνεία!) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κατάργηση της προηγούμενης δομής ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2008, όταν πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ύστερα από την επανεκλογή του ΓΑΠ στην ηγεσία του κόμματος, παρά τη δεύτερη εκλογική ήττα από τη Ν.Δ. το προηγούμενο φθινόπωρο και την έντονη εσωτερική αμφισβήτηση. Ηταν τότε που είχε επικρατήσει με 55,9% έναντι του Ευ. Βενιζέλου (38,1%) και με τρίτο τον Κ. Σκανδαλίδη (5,7%) στις εσωκομματικές κάλπες που δηλώθηκε ότι προσήλθαν 769.156 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Με σύνθημα «μια εσωτερική επανάσταση, για αλλαγή», ο Γ. Παπανδρέου είχε δώσει στον εαυτό του το δικαίωμα να «διορίζει» τα 150 από τα συνολικά 300 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Πάλι καλά που τα υπόλοιπα 150 ήταν αιρετά.

Ο Κασσελάκης πρότεινε τώρα και αυτός, εν όψει του καταστατικού συνεδρίου, την κατάργηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάστασή της από το Εθνικό Συμβούλιο Μελών (ΕΣΥΜ), το οποίο θα αποτελείται από 201 μέλη. Και μέχρι στιγμής το μόνο που μάθαμε είναι τους… ex officio που θα συμμετέχουν.

Η δεύτερη ειρωνεία είναι ότι σε εκείνο του οργανωτικό μόρφωμα του 2008 νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου είχε εκλεγεί ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σήμερα (στον ΣΥΡΙΖΑ) είναι κάθετα αντίθετος σε όλα αυτά.

Διαδοχικά τότε καταργήθηκε και το Εκτελεστικό Γραφείο (ως δήθεν… κακόηχο), τη θέση του οποίου πήρε το Πολιτικό Συμβούλιο. Τώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης εισηγείται το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας και την αντικατάστασή της από το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών. Θα αποτελείται, λέει, από 21 μέλη που θα είναι κι αυτά όλα ex officio…

Αναλογικά είχαν γίνει αλλαγές και στην ενδιάμεση κομματική πυραμίδα με τις νομαρχιακές επιτροπές, τις τοπικές οργανώσεις κ.ο.κ. που μετονομάστηκαν και αλλοιώθηκαν. Το ίδιο επιχειρεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας τη δική του «επανάσταση» με κατάργηση των νομαρχιακών επιτροπών και αντικατάστασή του από «περιφερειακά» όργανα. Το μόνο που έχει απομείνει είναι να «αντιγράψει» τον ΓΑΠ και στη δημιουργία υπερ-οργάνου «συντονιστών» που είχε τότε επικεφαλής τον Ρέππα…

Για την ιστορία, πάντως, όλα αυτά όχι μόνο δεν άντεξαν στον χρόνο και στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και δεν έσωσαν τον Παπανδρέου όταν μετά τα οργανωτικά καμώματα made in USA ήρθαν και τα ζόρικα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πόσο δίκιο είχε ο πατέρας του…

    ..Μολις κατάλαβε, τί ακριβώς είναι τούτο εδώ το πράμα ..

    ..Τον έστειλαν τον γέρο..Κοίτα κάτι ΜΑΛΑΚΕΣ που έστειλαν τον γέρο,για να γίνουν αυτοί κυβέρνηση!…

    Γειά σου ελλαδάρα μεγάλε!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This