Σε επιφυλακή όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πάτρα

Υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων και για να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες

Must Read

Συναγερμός στην Πάτρα όταν το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Γηροκομείο. Πλέον η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όμως στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, για να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες. Μέχρι την δύση του ήλιου αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή, για να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις που θα παρουσιαστούν.

Πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα κοντά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων, στο Κωνσταντοπούλειο, στο θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο Μέριμνα και σε σπίτια, που βρίσκονται στην περιοχή.

Αναφορές υπάρχουν για μεγάλες φθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα.




Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι «βιώσαμε κάποιες από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, δεδομένου ότι εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή που δεν βρίσκεται απλά στις παρυφές, αλλά ουσιαστικά, στο κέντρο της Πάτρας. Από κοινού με τις δυνάμεις ασφαλείας, τον Δήμο Πατρέων, την 6η υγειονομική περιφέρεια και τους εθελοντές, καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά κυρίως να μην απειλήσει ζωές. Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση μέχρι την πλήρη και οριστική εξουδετέρωση της συγκεκριμένης απειλής, αλλά και δεδομένης της πολύ υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει για όλη τη Δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες και ώρες, λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι συμπολίτες μας στην Πάτρα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε».

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δήλωσε ότι «η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή. Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων -της σημερινής και των προηγούμενων- και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων».




Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This