Άφησε φέσι 3.500 ευρώ σε ιδιοκτήτη ακινήτου Airbnb από τηλεφωνήματα στην… Κίνα!

Ο ενοικιαστής συνέδεσε σταθερό τηλέφωνο στο router και καλούσε παρανόμως

Must Read

Άφησε.. λυπητερή κι έκανε τον Κινέζο! Με έναν αδιανόητο τηλεφωνικό λογαριασμό, ύψους 3.500 ευρώ, χρεώθηκε, εν αγνοία του, ιδιοκτήτης ακινήτου (και μάλιστα πρόεδρο ενοικιαστών). Το είχε εξάλλου νοικιάσει με μίσθωση τύπου Airbnb, σε έναν Κινέζο, για μία εβδομάδα… Ο Ασιάτης ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στη χώρα του επί 7 ημέρες (!), αφήνοντας τον λογαριασμό στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη.

Αυτή είναι μία από τις καταγγελίες που έφτασε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ). Τα φαινόμενα πληθαίνουν εν μεσω και της θερινής περιόδου, με θύματα ιδιοκτήτες που προσπαθούν να συνεννοηθούν με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητων και τους παρόχους τηλεφωνίας – internet.

Τουρίστες από ασιατικές και αραβικές χώρες καταφθάνουν στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες και αφού πηγαίνουν στο Airbnb της αρεσκείας τους, συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είιτε απευθείας στο router και αρχίζουν χαλαροί τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας… Και όλα αυτά εκτός των όρων της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα φέσια που αφήνουν εξαρτώνται από την περίοδο διαμονής και μπορεί να ξεκινούν από κάποιες εκατοντάδες και να φθάνουν μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ…

Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε, προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, υπό αυτό το πρίσμα, όχι μόνο για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων. Η ΠΑΣΥΔΑ συστήνει στους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή εξερχομένων κλήσεων.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This