Για λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας…

Εσείς ξέρατε ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά, αλλά ο Έλληνας έχει;

Must Read

«Βλέπω ότι έχει αδειάσει τουλάχιστον εδώ η Καλλιθέα. Και η Αθήνα. Άρα, όλα τα τριήμερα, Πάσχα και όλα αυτά που φεύγει ο κόσμος, δεν έχει λεφτά; Η Ελλάδα δεν έχει λεφτά, ο Έλληνας έχει».

Μια κυρία από την Καλλιθέα, η οποία «έτυχε» προφανώς να πέσει πάνω στην κάμερα του ΣΚΑΪ, διαπιστώνει με ατράνταχτα επιχειρήματα ότι ο Έλληνας έχει λεφτά, παρότι η Ελλάδα δεν έχει. Και γι’ αυτό, σύμφωνα με την συγκεκριμένη κυρία, φεύγει διακοπές και τριήμερα.

Τα 15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας πάντως, τα κέρδισε με το σπαθί της, αλλά προφανώς αγνοεί βασικά στοιχεία και δεδομένα της πραγματικότητας, όπως άλλωστε κάνει και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα νοικοκυριά στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Μόλις χθες, το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) παρουσίασε έρευνά του, σύμφωνα με την οποία οι μισοί πολίτες, λόγω αυξημένου κόστους σε εισιτήρια και διαμονή, δεν θα κάνουν (και) φέτος διακοπές.

Και από αυτούς που θα κάνουν διακοπές, πρώτη επιλογή είναι τα χωριά τους, ή κάποια άλλη περιοχή ως φιλοξενούμενοι σε σπίτια φίλων και συγγενών. Υπάρχει βέβαια και ο κοινωνικός τουρισμός, αλλά και τα διάφορα διακοποpass –φιλοδωρήματα που μοιράζονται από την Κυβέρνηση, για να μπορεί μετά να βγαίνει η κυρία και όποιος άλλος και να λένε ότι οι Έλληνες τάχα έχουν λεφτά.

Την ίδια στιγμή, σε μια αναγκαία περικοπή δαπανών από τα νοικοκυριά λόγω της κολοσσιαίας ακρίβειας, αλλά και της αισχροκέρδειας που τη συνοδεύει, το ΙΕΛΚΑ σημειώνει σχετικά με το θέμα διακοπές ότι:

  • 1 στους 2 καταναλωτές δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακοπές το 2024,
  • 1 στους 3 δηλώνει ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένες
  • 6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι,
  • 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένες άνω του 50%.




Επίσης, προ ημερών, ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι ως τις 4 Ιουλίου 2024 είχαν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του περισσότεροι από 182.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Και πόσοι να είναι ακόμα άραγε που δεν δηλώνονται…

Μια ακόμη απόδειξη ότι οι βασικές ανάγκες των πολιτών δεν καλύπτονται με τίποτα και ότι άνθρωποι που πέρασαν τη ζωή τους δουλεύοντας, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο μεροκάματο για να τα βγάλουν πέρα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Στο λενανοπέδιο των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων όπου είναι μαζεμένο το χρήμα, νόμιμο & παράνομο, το ότι πάνε διακοπές κάποιες χιλιάδες άνθρωποι, δεν είναι ένδειξη ότι οι Έλληνες έχουν χρήματα. Η κυρία προφανώς ελαφρά τη καρδία έκανε το σχόλιό της από πρόχειρες εντυπώσεις ίσως, αφού στην Καλλιθέα η πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει στα ενισχυμένα εισοδήματα. Δεν μπορεί αυτή η ένδειξη να αποτελεί τον πραγματικό δείκτη οικονομικής άνεσης των φτωχοποιημένων Ελλήνων υπηκόων της πλειοψηφίας που από την αγωνία της μάχης για την καθημερινή επιβίωση δεν τολμά ούτε να σκεφθεί το ενδεχόμενο να πάει διακοπές έστω και τριήμερο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This