Συμφωνία στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Στέλνουμε F16 στην Ουκρανία αυτήν την στιγμή»

Η αντιρωσική πολιτική της Δύσης επιβεβαιώθηκε έτι περαιτέρω

Must Read

Σε συμφωνία για την κοινή δήλωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία περιλαμβάνεται η δέσμευση στήριξης στην Ουκρανία «στον δρόμο της προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης» κατέληξαν οι ηγέτες της Συμμαχίας την Τετάρτη.

Η αντιρωσική πολιτική της Δύσης επιβεβαιώθηκε έτι περαιτέρω από τις χώρες μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου παραβλέποντας τις συνέπειες. Η ανακοίνωση, δε, ότι αποστέλλονται ήδη F-16 προς χρήση εναντίον του ρωσικού στρατού, παρά τις ρητές και κατηγορηματικές προειδοποιήσεις της Μόσχας για τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου στην Γηραιά Ήπειρο, προοιωνίζεται δραματικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, στο κείμενο μετά την πανηγυρική συνεδρίαση στην Ουάσινγκτον για τα 75 χρόνια της Συμμαχίας, θα αναφέρεται επίσης ότι το ΝΑΤΟ «θα είναι σε θέση να απευθύνει πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη όταν συμφωνούν οι σύμμαχοι και πληρούνται οι όροι».

Εν τω μεταξύ, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία από την Δανία και την Ολλανδία αυτήν τη στιγμή, προσθέτοντας ότι θα πετούν στους ουρανούς της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις της Δανίας και της Ολλανδίας προχωρούν στην δωρεά αμερικανικής κατασκευής F-16 στην Ουκρανία, με την στήριξη των ΗΠΑ, για χρήση εναντίον της Ρωσίας.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν βάλει στόχο να καταστρέψουν την Ευρώπη. Δεν είδαμε στο παρελθόν και τώρα, τον ίδιο ζήλο για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. 50 χρόνια κάνουν οι “φίλοι ” μας την πάπια. Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This