Επιχείρηση «αντιγκράφιτι» στη Θεσσαλονίκη – Σήκωσε μανίκια και… ξέβαψε ο Αγγελούδης

«Η δικτατορία της ασχήμιας δεν έχει θέση στην πόλη» ανέφερε ο δήμαρχος

Must Read

Ήταν να μην πάρουν μπρος. Εκστρατεία για την καταπολέμηση της μάστιγας των (άναρχων) graffiti σε δημόσιους χώρους βρίσκεται σε εξέλιξη, από την δημοτική αρχή, σε 6 γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες προσόψεις καταστημάτων, επιφάνειες ιστορικών κτιρίων αλλά και γραφικές γωνιές της πόλης που είχαν ποτιστεί από την μπογιά των αντιαισθητικών τοιχογραφιών, έρχονται στο φως. Αποκτώντας έτσι την χαμένη αίγλη τους και την εικόνα να αναπνέει ξανά.

Εθελοντές, πολίτες και μέλη των δημοτικών κοινοτήτων σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλειά, βάφοντας και ευπρεπίζοντας επιφάνειες και παγκάκια που είχαν καλυφθεί από μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα. Στο πάρκο του εργάτη στην Α’ Δημοτική Κοινότητα βρέθηκε λίγο μετά τος 7 και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος έπιασε πινέλο κι μπογιά, προχωρώντας στην αποκατάσταση των λερωμένων επιφανειών.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αφορά στον καθαρισμό της πόλης από τα αναρχα γκράφιτι» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

«Αυτή την στιγμή στις 6 κοινότητες της πόλης υπάρχουν ομάδες εθελοντών οι οποίες έχουν μπει μπροστά για να αρχίσουμε να καθαρίζουμε την πόλη. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η δικτατορία της ασχήμιας σε αυτήν την πόλη δεν έχει θέση. Την υπόθεση πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες με δυναμικό τρόπο». Παράλληλα, εξήγγειλε οτι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα εξελίσσονται κάθε μήνα με στόχο να είναι όσο πιο αποτελεσματικές.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια δοκιμαστική δράση που θα συνεχιστεί και σε άλλες γειτονιές της πόλης. «Ολες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κανουν αντίστοιχες δράσεις. Δεν μπορούμε να αφήνουμε την διαδικασία του καθαρισμού των γκράφιτι μόνο στην δημόσια διοίκηση και στο κράτος.Πρέπει και εμείς να αναλάβουμε δράση και να καθαρίσουμε την πόλη» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος. Η συντονισμένη δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στα εξής σημεία:

Στην Α’ Δημοτική Κοινότητα στο Πάρκο του Εργάτη, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Αριστοτέλους και Ολύμπου.

Στη Β’ Δημοτική Κοινότητα στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου.

Στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα στην Πλατεία Τερψιθέας που περικλείεται από τις οδούς Πηλέως, Ησιόδου και Δωρίδος

Στην Δ’ Δημοτική Κοινότητα στο Πάρκο Νίκου Παπάζογλου (Αγίου Θεράποντα).

Στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα στην Πλατεία Μηνά Πατρικίου που περικλείεται από τις οδούς Κρήτης, Χρ. Χριστοβασίλη και Λάμπρου Πορφύρα.

Στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας στην Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Σπυρίδωνα, Σερρών, Τζουμαγιάς και Χαρ. Τρικούπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This